Hirdetés

SilverStone Nitrogon processzorhűtők HTPC és SFF masinákba

Hirdetés

Az apró konfigurációk növekvő népszerűsége a gyártókat is arra ösztökéli, hogy adózva a trendnek megfelelő termékekkel elégítsék ki az igényeket. A szűkös beltérrel kapcsolatban az egyik legproblémásabb feladat a processzor tisztességes, mégis halk hűtése, azonban az utóbbi időben több alternatíva is felbukkant a piacon. Ezek közül a legfrissebb modellek a SilverStone háza táljáról származnak, amelyek szintén a HTPC és SFF szegmensre fókuszálnak.


[+]

Az NT06-PRO és az NT01-PRO egyaránt a Nitrogon (nem nitrogén) sorozatba érkeztek, felépítésük viszont teljesen különböző. Kettejük közül talán a NT06-PRO formája mondható klasszikusabbnak, ugyanis jelen esetben egy „top-flow” elrendezést láthatunk, ahol a magasság minimalizálása érdekében a ventilátor nem a borda tetejére, hanem annak aljára került.

A 700 grammos, 140 x 82 x 139 mm-es hűtőt gyárilag egy vékony, 120 mm-es siklócsapágyas ventilátorral szerelik, amely PWM szabályozással percenként 1000 – 2200 fordulatra képes, ehhez 33,623 – 73,969 cfm légszállítás társul. A réz talpba összesen 6 darab 6 mm átmérőjű hővezető cső fut be, ezek terítik szét a keletkezett hőt egyenletesen az alumínium lamellákon.


[+]

A NT01-PRO ezzel szemben egy aszimmetrikus toronyhűtő, amit egy megfelelő szerkezetű és kereszthuzatú házban alkalmazva akár passzívan, azaz közvetlen ventilátorok nélkül is használhatunk. Éppen ezért a SilverStone légkavarókat nem mellékel a csomagban, csupán olyan felfogatókat, amelyekkel két 70/80 mm-es ventilátor rögzíthető a bordára. 140 x 98 x 120 mm-es kiterjedése és egyedi formája miatt beszerelés előtt érdemes körültekintően mérlegelni a célterületet, hogy biztosan beférjen a kiszemelt helyre, 470 grammos tömege viszont nem okozhat gondot. A réztalpat és a lamellákat az NT06-PRO-vel azonos méretű és mennyiségű hőcső fonja át.

A Nitrogon testvérek azonos kompatibilitással rendelkeznek, Intel Socket LGA775, LGA1155, LGA1156, LGA1366 és LGA2011, valamint AMD Socket AM2, AM3, FM1 és FM2 foglalatba illeszkedő központi egységekhez vethetők be. Csak hogy teljes legyen az egyetértés, vételáruk is egyforma, a SilverStone NT06-PRO és NT01-PRO processzorhűtőkért 50,90 eurót kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés