Magyarországon is elérhetőek a Sharp óriási interaktív kijelzői

Manapság egyre több vállalat próbál nagyobb és nagyobb szerepet kiharapni az interaktív üzleti megjelenítő eszközök tortájából. A versenyzők egy része a projektorral próbál sikert elérni, mások viszont maradtak a leginkább egy átalakított monitorra hasonlító megoldásoknál.

Sharp PN-802B
Sharp PN-802B

A Sharp is ez utóbbi csoportba tartozik. A vállalat épp mostanában jelentette be, hogy hazánkban is elérhetővé teszi ezeket a készülékeket. A cég azért döntött a monitorok mellett, mert ezek egyrészt a világos környezetben a projektoroknál használhatóbbnak bizonyultak, másrészt mobilisabbak, mint egy vászon és a rögzített projektor, illetve meg lehet úszni az állandó kalibrálgatást, ami a vetítők esetében elkerülhetetlen. Ráadásul, mivel a projektorokkal ellentétben passzív hűtést használ, ezért a port sem fújja, és értelemszerűen zúgás sem zavarja a használatot. Ezen kívül a rendkívül költséges izzócserét is el lehet felejteni.

A tavaly októberben bemutatkozó 2B széria két tagja a vállalat hazai képviseletétől kapott információk szerint már hazánkban is elérhető. Egészen pontosan egy hatvan (PN-L602B) és egy hetven (PN-L702B) hüvelykes modell. Mindkettő keretébe beépítették azokat az infravörös érzékelőket, amelyek segítségével lehet rajzolni a képernyőre, illetve mozgatni az objektumokat. A kicsibe Edge LED, míg a hetvenesbe Full LED háttérvilágítást építettek. A Full HD felbontású készülékek horizontálisan és vertikálisan is 160 fokos betekintési szöget kínálnak.

Az UV2A panelt használó megjelenítők közül a hatvanas maximális fényereje 300 cd/m², a hetven colosé pedig 380 cd/m². Legnagyobb kontrasztarányuk 3000:1, és kaptak egy 3 milliméter vastag edzett üveglapot a kijelzőjük elé, amely állítólag hatásosan védi meg a termékeket a külső behatásoktól. A cég hivatalos információkkal nem szolgált arról, hogy mennyibe fognak kerülni. A külföldi árakból kiindulva hatvan hüvelykes kijelző körülbelül 4160 dollárba kerül, míg a nagyobb testvérért 5650 dollárt kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés