Acer P238HL Olympic Edition – egy talp nélküli vékony kijelző

Betartva múltkori ígéretünket, egy olimpiai terméket, a 23"-es P238HL típusjelzésű, Full HD kijelzőt mutatjuk be nagy vonalakban. Választásunk azért is esett erre a modellre, mivel egyfelől az Iconia Tab A510-es tabletet már bemutattuk ebből a sorozatból, míg a P238 annyira új, hogy egyelőre rendkívül kevés információ található róla az interneten, így ebből a szempontból elsőként és első kézből szolgálhatunk exkluzív információkkal.

Olimpiai logók hátul és elöl Olimpiai logók hátul és elöl
Olimpiai logók hátul és elöl [+]


[+]

A P238 nem csak abból a szempontból különleges, hogy megtalálható rajta az ötkarikás logó, hanem kialakítása sem a hagyományos monitorok világát idézi, hanem lényegében olyan, mintha a kávába épített panelt talp nélkül tennénk az asztalra, hátul pedig egy láb gondoskodik róla, hogy ne dőljön fel. Hasonló felépítést láthattunk már egybegépeknél (All-in-One PC-knél) és korábban egy másik gyártó monitorkínálatában. Nyilvánvalóan ennek az elrendezésnek megvan előnye és hátránya egyaránt.


[+]

Előnye, hogy a kis helyet foglaló lábazat és a csatlakozók elhelyezése végett teljesen az asztal szélére vagy a falhoz tudjuk tolni a kijelzőt, ezáltal kevesebb holttér és több felhasználható hely marad az asztalon. Szintén előny, hogy a kijelző falra szerelése is egyszerűbb, sőt, még a VESA állvány felszereléséhez szükséges tartócsavarok is járnak a kijelzőhöz. A hátrányok között sorolható fel, hogy az állvány hiánya miatt a kijelző egyrészt alacsonyabbra kerül mint amihez hozzászoktunk, másrészt kevésbé stabil, ha nem döntjük kissé hátra (bár feldönteni pusztán az asztal lökdösésével nem sikerült).

Egy D-Sub, két HDMI, 2 db audio jack - a dobozban D-Sub, HDMI és jack-jack kábel
Egy D-Sub, két HDMI, 2 db audio jack és egy tápcsatlakozó - a dobozban D-Sub, HDMI és jack-jack kábel és a tápegység [+]

Ami a fizikai méreteket és paramétereket illeti, a fényes fekete kávájú kijelző 551 mm széles, 361 mm magas, vastagsága 175-429 mm-ig terjed, tömege pedig mindössze 2,6 kg. A benne található matt felületű TN panel válaszideje 5 ezredmásodperc, maximális kontrasztaránya 1000:1-hez (dinamikus 100 millió:1) , maximális fényereje 250 cd/m². A betekintési szögek 170/160 fokosak, de szerencsére a panel a jobbfélék közül való, így alulról és oldalról nézve sem annyira vészes a helyzet, mint például notebookok esetében.

A menüvezérlő gombok szálcsiszolt alukeretben kaptak helyet. A gombokhoz tartozó felirat a képernyőn jelenik meg.
A menüvezérlő gombok szálcsiszolt alukeretben kaptak helyet. A gombokhoz tartozó felirat a képernyőn jelenik meg.

A P238HL a korábban bemutatott S235HL-hez hasonlóan egy üde színfolt a monitorkínálatban, ami leginkább külsejével akarja megnyerni azon vásárlók kegyeit, akik számára az ehhez hasonló felépítés fontosabb mint a panel képességei – egyébiránt a TN paneles monitorok kínálatában ez a modell kiválóan megállja a helyét. Két év garanciával nagyjából 50 000 forintba fog kerülni, amint a boltok polcaira kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények