Hirdetés

A Sharp elhozza a 3D-t a mobil eszközök piacára is

A Sharp bejelentette, hogy olyan sztereó 3D megvalósításán dolgoznak, mely szemüveg nélkül képes érzékeltetni a felhasználóval a mélységérzetet. Az érintőképernyőkhöz is használható technológia elsősorban a kisméretű kijelzőket használó eszközökben terjedhet el. Az elgondolás természetesen kikapcsolható, így a 3D-s hatást le is lehet tiltani, ha éppen nincs szükség rá.

A rendszer működését a kijelzőbe integrált vertikális rések biztosítják, melyek a fény útját úgy kontrollálják, hogy az felváltva kerüljön a felhasználó jobb és bal szemébe. Gyakorlatilag ez hozza létre a mélységérzetet. A technológia alapjai már korábban is léteztek, a megjelenítés minősége viszont problémás terület volt, ám ezt a Sharp mérnökeinek az úgynevezett CG-Silicon segítségével sikerült feljavítani. Az új eljárás használatával több fény jut el a szembe, továbbá a fényerő is elérheti az 500 cd/m²-es értéket is.

Sharp sztereó 3D
Sharp sztereó 3D

Az új 3D-s kijelző nagy előnye, hogy nem igényel a jelenleg használt megoldásoknál több helyet. A megjelenítők tömeggyártása az év második felében kezdődhet meg, az érintőképernyős változatokra azonban még várni kell. Bár hivatalosan nem kommentálták a vállalatok, de jó esély van rá, hogy ezt a technológiát alkalmazzák a Nintendo 3DS nevű kézikonzolban is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés