Forgatható, fura talpú, ígéretes Sharp tévé a láthatáron

A 45 hüvelykes UHD támogatású US40 a szokásosnál erőteljesebb Onkyo hangrendszer kapott.

Bár a Hon Hai nyilvánvalóvá tette, hogy a jövőben elsősorban beszállítóként számít a felvásárolt Sharpra, azért ez nem jelenti azt, hogy minden futó projektet azonnal leállítottak volna. Ennek köszönhető az is, hogy még idén ősszel a boltokba kerülhet a 45 hüvelykes LC-45US40 típusjelzésű LED LCD televízió.

Sharp LC-45US40
Sharp LC-45US40 [+]

Az Ultra HD felbontású készülék külsejét alapvetően meghatározza a kissé fura talpa, ami lehetővé teszi a képernyő elforgatását, ami ma már kifejezetten ritkaságnak számít. Az EDGE LED háttérvilágítási eljárást alkalmazó tévébe saját gyártású N-Black Panel került, amelyet bevontak egy speciális tükröződéscsillapító anyaggal, ennek következtében pedig állítólag a feketék mélyebbnek tűnnek.

Nem hiányzik belőle az AQUOS 4K-Master Engine PRO II névre hallgató, saját fejlesztésű, képjavító-képmódosító eljárásokat tartalmazó csomag sem, amelynek része többek között a felbontás felskálázás. Rendelkezik beépített Wi-Fivel, módot ad jó néhány internetes alkalmazás futtatására, böngészésre. Az Onkyo által fejlesztett és gyártott integrált hangrendszer része egy 15 wattos mélysugárzó is, a két 10 wattos rejtett hangszóró mellett. A gyártótól kapott információk értelmében ennek köszönhetően a megszólalás szebb, dinamikusabb és gazdagabb annál, mint amit egy átlagos televíziónál megszokhattunk. Mivel az UMC nagyon nagy terveket dédelget, ezért jó esély van rá, hogy ez a készülék is felbukkan Európában, és így Magyarországon is. A japán ára mindenesetre elég riasztónak tűnik, hiszen félmillió forintnak megfelelő jent kérnek el érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés