Ezt gondolja ma a Sharp egy belépő szintű tévéről

A H40 sorozat 32 hüvelykes tagja csak HD felbontású és a dizájn is kicsit régimódi.

Nagyon úgy néz ki, hogy rendeződtek a Sharp körüli kaotikus állapotok, és a japán cég tévés szekciója is folytatja a munkát, legalábbis még egy darabig biztosan. Mindenesetre most bemutattak egy belépő szériát, amely idővel akár hazánkban is felbukkanhat, hiszen a márkanév európai tulajdonosa a következő év elején rengeteg új, Japánból származó modellt dobna piacra a tervek szerint.

Sharp H40
Sharp H40 [+]

A H40 széria dizájnjával is jelzi, hogy itt komoly innovációra nem nagyon kell számítani. Ez a kialakítás pár évvel ezelőtt is konzervatívnak számított volna, ami egyébként egyáltalán nem baj, erre is biztosan van igény. A 32"-es változatnál be kell érni 1366x768 képponttal, de a 40"-es már képes a Full HD megteremtésére. A sztereó 3D-s tartalmak kezelése nem biztosított, és az okostévé rendszer hiányában az internetes tartalmak elérésére sincs lehetőség, de persze a digitális tévétuner, illetve a kapcsolódó szolgáltatások azért nem hiányoznak.

A rejtett hangszórókat használó integrált hangrendszer maximális névleges kimeneti teljesítménye 2 x 5 watt, tehát e téren sem nyújt kiemelkedőt a sorozat. A tudásukhoz képest a tévék meglepően drágának tűnnek, hiszen a kisebbikért 60 000 jent (~153 000 forint), a nagyobbért pedig 85 000 jent (~220 000 forint) kérnek el. De az is igaz, hogy Japánban jellemzően sokkal többe kerül minden, mint mifelénk, tehát simán elképzelhető, hogy ha itthon is eljutnak a boltokba valamikor, akkor ennél azért jóval olcsóbbak lesznek, egyébként semmi esélyük nem lenne a gyilkos piaci versenyben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés