2019. augusztus 18., vasárnap

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Seagate Central: központosított hálózati adatmentő, média- és adattár otthonra

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Central nem csak a helyi, hanem a közösségi oldalakon tárolt multimédiás állományaink lementésére is alkalmas.

Az idei CES-en mutatta be először az egyszerűen csak Central nevet viselő eszközt a Seagate, amelyet 2013 márciusában kívánnak piacra dobni. A névválasztás nem véletlen, ugyanis a modern ébresztős rádiókra hasonlító doboz (persze kijelző nélkül) egy 2, 3 vagy 4 TB tárkapacitású 3,5"-es merevlemezt rejt a gyomrában, és Gigabit Ethernet, illetve Wi-Fi csatlakozási képességének köszönhetően központi adattárnak használhatjuk otthoni hálózatunkban.


[+]

Az adattár alatt természetesen nem csak egyszerűen az állományok fájltípus alapján rendszerezett tárolását kell érteni, hiszen a DLNA és AirPlay kompatibilitásból eredő médiastreaming képessége révén az otthoni és mobil szórakoztató központ részévé válhat, a különféle letölthető alkalmazásoknak is köszönhetően. Ezek között ugyanis Samsung Smart TV rendszerrel és Kindle HD-vel kompatibilis is található a szokásos iOS-es és androidos változatokon felül.


[+]

Ezenfelül natívan támogatja a Time Machine-t, így képes biztonsági adatmentést végezni Mac gépekről, illetve PC-ről is, tekintve hogy jár hozzá egy Windows operációs rendszerrel kompatibilis adatmentő szoftver. Ugyanakkor a biztonsági mentés funkció nem merül ki ennyiben, a Central a különféle közösségi oldalakról is lementeni az általunk feltöltött videókat, fényképeket, így azok is bekerülnek a központi médiatárba.

A termékben található merevlemez állítólag nem cserélhető, így a tárkapacitás esetleges bővítése a doboz hátulján lévő USB portra csatlakoztatott bármilyen más külső adattárolóval oldható meg. A Seagate Central 2, 3 és 4 TB-os változatai 190, 220 és 260 dolláros áron kerül a boltokba az említett hónapban (2013 márciusában).

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.