20 TB-os merevlemezduóval frissít a Seagate

Egy IronWolf Pro és egy Exos X modell érkezik, amelyek tíz tányér erejét vetik be.

A Seagate a korábbi modellekhez viszonyítva ismét 2 TB-tal növelte a tétet, ugyanis a cég elérhetővé tette 20 TB-os, vállalati szintre szánt HDD-it, amelyek a korábbi 18 TB-os opciókat egészítik ki.

Az IronWolf Pro és Exos X termékcsaládokba érkező 20 TB-os, 3,5"-es CMR HDD alapjaiban ugyanaz, tíz tányérral dolgozik, héliummal van feltöltve, illetve 256 MB-os gyorsítótár található benne, a percenkénti fordulatszáma pedig 7200, miközben a szekvenciális adatátviteli teljesítmény a 285 MB/s-ot ostromolhatja.


[+]

A két külön kategória között a különbségek a célpiacokhoz való igazodás jelenti. A 6 Gbps-os SATA porttal rendelkező IronWolf Pro elsődlegesen a kisebb vállalati felhasználást célozza, például a méretesebb NAS-okban jól alkalmazható, és ennek megfelelően az MTBF üzemideje 1,2 millió óra. Ezzel szemben az Exos X modell azért komolyabb, nagyvállalati szintű bevetésekre is fel van készítve, az MTBF üzemideje 2,5 millió óra, továbbá a 6 Gbps-os SATA verzió mellett van belőle 12 Gbps-os SAS változat, mindkettő SED (Self-Encrypting Drive) opcióval.


[+]

Az Exos X verzió extrája, hogy társítható az Exos CORVAULT rendszerrel, aminek hála a Seagate 4U magas házában 106 darab Exos X20 is elhelyezhető. Ez 2,12 PB-os tárkapacitást kínál, mindössze hét hüvelykes rackhelyet igényelve.

A 20 TB-os IronWolf Pro 650, míg a 20 TB-os Exos X20 670 dolláros listaáron érkezik, a Seagate pedig mindkét modellre 5 év gyártói garanciát vállal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés