Megjöttek a Seagate 18 TB-os HDD-i

A hónap első felében bemutatott IronWolf Pro után most az Exos X modell is hódító útjára indul.

A Seagate az idei hónapban 2 TB-tal emelte a tétet, ugyanis elérhetővé tették a 18 TB-os, vállalati szintre szánt HDD-iket. Korábban a vállalat 16 TB-os modellekkel képviseltette magát az érintett piacokon.

Az IronWolf Pro és Exos X termékcsaládba befutó 18 TB-os, 3,5"-es CMR HDD alapjaiban ugyanaz, kilenc tányérral dolgozik, héliummal van feltöltve, illetve 256 MB-os gyorsítótár található benne, a percenkénti fordulatszáma pedig 7200. A vállalat az újdonságnál TDMR technológiát használ, így sikerült a tárkapacitás növelni.


[+]

A két külön kategória között a különbségek a célpiacokhoz való igazodás jelenti. A 6 Gbps-os SATA porttal rendelkező IronWolf Pro elsődlegesen a kisebb vállalati felhasználást célozza, például a méretesebb NAS-okban elég jól alkalmazható, és ennek megfelelően az MTBF üzemideje 1,2 millió óra. Ezzel szemben az Exos X modell azért komolyabb, nagyvállalati szintű bevetésekre is fel van készítve, az MTBF üzemideje 2,5 millió óra, továbbá a 6 Gbps-os SATA verzió mellett van belőle 12 Gbps-os SAS változat, mindkettő SED (Self-Encrypting Drive) opcióval. Utóbbi esetben ráadásul lehet kérni SED-FIPS modellt is, ami komoly titkosítási képességeket kínál.

A Seagate mindkét sorozat 18 TB-os merevlemezeire 5 év gyártói garanciát vállal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés