Közel 100 hüvelykes UHD tévével robbant a Samsung Berlinben

A Samsung annak idején lemaradt az első UHD vonat indulásáról, hiszen saját modelljüket jóval a pionírok után mutatták be. Azonban mára utolérték vetélytársaikat, sőt le is főzik bizonyos tekintetben a konkurenciát.


[+]

A vállalat ugyanis bejelentette, hogy Berlinben az IFA-n kiállítja a kategóriájában legnagyobbnak számító, közel száz hüvelykes, egészen pontosan 98 colos Ultra High Definition felbontást kínáló kijelzőjét. Egyelőre a termékről pontos technikai specifikációkat nem árult el a Samsung, és az árát sem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy felépítenek majd többi óriási, 171 hüvelykes, 4K kijelzőkből álló videófalat is, amelyek egyenként nagyjából akkorák lesznek, mint egy személyautó.

Ezen kívül a cég itt fogja bemutatni első 31,5 hüvelykes UHD monitorát is is. A 8,3 millió pixeles felbontású eszköz négyszer több képponttal rendelkezik, mint a full HD kijelzők (2,07 millió pixel), és ezzal a cég állítása szerint hihetetlenül valóság közeli képélményt nyújt a nagy felbontás révén. Ezt elősegíti a monitor színgazdagsága is: 1 milliárd árnyalatot használ, és ezzel lefedi az Adobe RGB színtartományának 99%-át. A kalibrálható monitoron a részletes színvizsgálatot a 25 különálló részre osztott képernyőn történő színellenőrzéssel lehet végrehajtani. A kalibráció külön szoftveren keresztül is lehetséges, amellyel a fogyasztók maguknak állíthatják be a színeket. Egyelőre pontos árat nem közölt a vállalat, de az IFA után már biztos okosabbak leszünk.

Előzmények

Hirdetés