Hirdetés

A Samsung bemutatta a világ legvékonyabb külső DVD-íróját

A mai trendeknek megfelelően egyre vékonyabb notebookok és netbookok készülnek, elég csak az Intel által specifikált Ultrabook kategóriára gondolni, de hamarosan az AMD válasza, az Ultrathin platform is útnak indul. Ennek a méretcsökkenésnek egyenesági következménye, hogy az optikai meghajtó volt az első olyan hardverkomponens, amitől helytakarékossági okokból megváltak. Ez a legtöbb felhasználó számára ma már nem túl nagy érvágás, de aki munka vagy szórakozás céljából mégis igényli a korongok használatát, annak egy külső meghajtót kell beszereznie.

Számukra lehet érdekes a Samsung legújabb külső DVD-írója, a SE-218BB, amely a gyártó állítása szerint mindössze 14 mm-es magasságával a világ legvékonyabb egysége, ezzel tökéletesen passzol például egy Ultrabookhoz. A Samsung figyelembe véve a kategóriát a mobilitásra is nagy hangsúlyt fektetett, ezért tömegét sikerült 8%-kal csökkenteni az eddigi modelljeihez képest; a frissen bejelentett szerkezet 255 grammot nyom a mérlegen.

A Smart Power technológia segítségével használata nem igényel külső adaptert, táplálása az adatátvitelre is használt egyetlen USB porton keresztül történik. Érdemes megemlíteni, hogy nem csak a PC és notebook tulajdonosok, de akár a tabletes felhasználók is működésre bírhatják, ehhez legalább Android Honeycomb (3.1 vagy újabb) operációs rendszer szükséges. Természetesen felvértezték az írás folyamatosságához szükséges Buffer Under Run technológiával is, ennek mérete azonban csak 1 MB. A meghajtó a különböző adathordozók esetében a következő elméleti írási sebességekre képes: 24X CD-ROM, 24X CD-RW, 8X DVD±R, 5X DVD-RAM, 6X DVD+R Dual Layer, 6X DVD-R Dual Layer, 8X DVD+RW és 6X DVD-RW.

A stílusos, szálcsiszolt burkolattal rendelkező Samsung SE-218BB külső DVD-író vételára 59,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés