Ilyen se volt még: az LG segítségére szorul a Samsung

A nagy riválistól fognak LCD tévé paneleket vásárolni, miután a Foxconn kibabrált velük.

Érdekes szappanopera zajlik a tévés iparágban a színfalak mögött, legalábbis a Bloomberg értesülései szerint. A Sharp tulajdonában lévő Sakai kijelzőgyártó éveken át megbízható partnere volt a Samsungnak, hiszen a dél-koreai cég alacsonyabb kategóriás televízióinak egy részébe az általuk előállított panelek kerültek. A Samsung ennek tudatában le is állította korábban egyik LCD üzemét, azonban most nagyon úgy tűnik, hogy ez óriási hiba volt.


[+]

A Foxconn ugyanis tavaly felvásárolta a Sharpot, ezzel együtt a Sakait, és most hipp-hopp azt jelentették be, hogy radikálisan csökkentik az értékesített panelek mennyiségét. Ezt azzal indokolják, hogy szeretnék felfuttatni a Sharp márkát világszerte, és nekik is szükségük van a kijelzőkre. Ez azzal jár tehát, hogy a partnereknek, így például a Samsungnak sem jut elég panel, ami azt eredményezheti, hogy egyszerűen nem tudnak elég termékkel jelen lenni az olcsó, de sokak által keresett kategóriában.


[+]

A kényes helyzetre pedig az LG jelentheti a megoldást. A pletykák szerint ugyanis a kieső alkatrészek nagy hányadát a Samsung az ősi riválistól fogja beszerezni, amely így dörzsölheti is a markát. A megszokottnál drágábban adják ugyanis állítólag a kijelzőket, hiszen megnőtt a kereslet ezek iránt. Ennek az oka az, hogy a Sakai, azaz a Sharp, azaz a Foxconn másokat is kikosarazott, így most számos piaci szereplő (állítólag például a Sony is) a fejét fogva rohangál, és keresi, hogy honnan is tud majd megfelelő mennyiségű LCD panelt szerezni idén. Ez egyébként némi drágulással fog járni, szóval végső soron mi végfelhasználók járunk megint rosszul. A Samsung felső kategóriás QLED televízióit egyébként nem érinti ez az incidens, azokba továbbra is a saját gyártású kvantumpontos VA paneleket építik.

Előzmények

Hirdetés