Hirdetés

A Samsung bemutatta az iparág első LPDDR4-es memóriáját

A Samsung bejelentette az iparág első, 8 gigabites LPDDR4 szabványú memóriáját, mely az új generációs mobil eszközök alapja lesz elsődlegesen a csúcskategóriában. Az LPDDR4 szabvány ugyan még nincs véglegesítve, de ez idén már megtörténik, az árak miatt azonban a terjedés üteme lassú lesz.

A dél-koreai óriáscég az új termék mintáit 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készíti, továbbá négy darab lapka összetokozásával olyan 4 GB-os kapacitású LPDDR4 memória kreálható, mely kellően vékony, hogy beférjen a mai mobil eszközökbe.

A vállalat elmondta, hogy az új termékük 3200 MHz-es effektív órajelen üzemel, ami kétszer 32 bites csatorna mellett 25,6 GB/s-os memória-sávszélességet biztosít. Ez 50%-kal jobb teljesítményt kínál a leggyorsabb LPDDR3-hoz viszonyítva, emellett az 1,1 V-os üzemfeszültségnek hála 40%-kal kevesebb energia felhasználásával működtethető.

A Samsung LPDDR4-es memóriájának termékmintái hamarosan elérhetők lesznek. A vállalat az újdonságot elsősorban extrém felbontású kijelzővel rendelkező mobil eszközökhöz ajánlja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés