A Samsung bebizonyította, hogy van létjogosultsága az Evolution kitnek

Hirdetés

A Samsung 2012-ben mutatta be az Evolution Kit koncepciót, amelynek köszönhetően elméletileg a kompatibilis régebbi tévék hardveresen és szoftveresen is az újak szintjére hozhatóak, a panelt leszámítva persze.

Samsung SEK-3500U
Samsung SEK-3500U [+]

A vállalat az Egyesült Államokban már piacra dobta 400 dolláros áron a 2015-ös dobozt, amely olyan szolgáltatásokat kínál, ami alátámasztja azt, hogy van értelme ennek a megoldásnak. A SEK-3500U típusjelzésű eszköz jelenleg a 2014-es  HU9000, HU8700, és HU8550 szériával, illetve a 2013-as F9000 és S9 sorozattal képes együttműködni, de állítólag a jövőben az alacsonyabb kategóriás készülékekkel is használható lesz.

Samsung HU9000
Samsung HU9000 [+]

A nyolcmagos processzorral ellátott SEK3500U alkalmassá teszi a fenti modelleket az idén bemutatott Tizen okostévé rendszer futtatására. Ez mindenképpen nagy előny, hiszen ez a felhasználóközpontú megoldás egyértelmű előrelépést jelent a régebbi megoldásokhoz képest egyszerűbb kezelésének és gyorsaságának köszönhetően. Emellett állítólag biztosítja a HDR (High Dynamic Range) tartalmak kezelését és megjelenítését is. Ez első hallásra elég hihetetlennek tűnik, hiszen ehhez nem elég a panelvezérlést módosítani, illetve új kódolási algoritmusok támogatását bevezetni. Ugyanis elméletileg szükség van a korábbinál nagyobb fényerőre is, ami viszont értelemszerűen hiányzik. Az viszont mindenesetre biztos, hogy a doboznak köszönhetően mostantól e televíziók is képesek a YouTube 4K tartalmak lejátszására.

Előzmények

Hirdetés