A Samsung bemutatta a Galaxy Chromebookot

A gyártó Android platformon ismertté vált termékcsaládja már az ultrahordozható noteszgépek szegmensében is képviselteti magát.

A Samsung lerántotta a leplet a Galaxy Chromebookról, ami az Intellel való kooperáció eredményeként a "Project Athena" kezdeményezés égisze alatt született, és egy Google Chrome OS-t használó, 1,03 kilogrammot nyomó 2-az-1-ben eszköz, azaz laptopként, illetve (S-Pen) érintőceruzárval megtámogatott tabletként egyaránt munkára fogható – hála a 360 fokos elforgatást lehetővé tévő zsanérjának.

(forrás: Samsung) [+]

A 13,3 hüvelykes, 4K felbontású, érintésérzékeny AMOLED panellel szerelt gép agya egy 1,6 és 4,2 GHz között skálázódó Intel Core i5-10210U processzor, melyet 8 GB-nyi, 2133 MHz-es LPDDR3 memória egészít ki, a grafikus számításokért pedig az integrált Intel UHD Graphics 630-as IGP felel. Háttértároló gyanánt egy 256 GB-os NVMe SSD-t kapunk hozzá, de természetesen egy UFS + microSDXC formátumú kártyaolvasó is a csomag részét képezi, miközben a hálózati kapcsolódásról egy Bluetooth modullal kiegészített Wi-Fi 6-os lapka gondoskodik.


(forrás: Samsung) [+]

A Tpye-A-s USB portokat a mérnökök száműzték a burkolatról, helyüket két darab Type-C aljzat vette át, és a telepek töltése az egyiken keresztül történik; a Samsung ígérete szerint a 47,9 Whr-es akkumulátor akár 8,5 órán keresztül tud elegendő kraftot biztosítani a 300 mm széles, 203,2 mm mély és 9,9 mm vastag masina számára. Az árképzés kissé meredek, hiszen a Fiesta Red és Mercury Gray színekben elérhető Galaxy Chromebookért nem kevesebb, mint 1000 dollárt kérnek el a kasszánál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés