Megkülönböztetést kapnak az Intel Athena notebookok

Kis matrica hívja majd fel arra a figyelmet, hogy notebookról van ugyan szó, de nem olyanról, amilyen a többi.

Az Intel az idei Computexen jelentette be az Athena 1.0-s specifikációkat. Ez az a projekt, amellyel a cég meghatározná az új generációs notebookok irányvonalát, és idén már lesznek is ilyen gépek, amik alapjaiban a nemrég bemutatott Ice Lake processzorra építkeznek.

Nyilván a részletek fontos dolgok, tehát meg vannak fogalmazva bizonyos minimum követelmények, amelyek végső célja a felhasználói élmény javítása. Ugyanakkor külön márkajelzés ezekre nem lesz felhúzva, tehát még ha a cél ugyanaz is, mint például az Ultrabookok esetében, a gyártók már nem lesz kötelező a terméküket egy meghatározott kategóriába sorolni.


[+]

Problémát jelent azonban, hogy a vásárlók jelentős része valószínűleg nem fogja kívülről fújni az Athena specifikációit, sokaknak minden bizonnyal maga a név sem mond majd semmit, így kell valami egyszerű jelzés, amivel megkülönböztethetők az Athena notebookok a hagyományos társaiktól. Mi más lenne erre alkalmazva, mint egy szimpla matrica, tehát elég pusztán az "Engineered for Mobile Performance" megkülönböztetést keresni a mobil gépen, és az biztosan megfelel az Athena 1.0 minimum követelményeinek.


[+]

A vállalat szerint a megfelelő notebookokat a gyártók az elkövetkező időszakban mutatják be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés