Samsung notebook blog: a világ legvékonyabb Windows 8 tabletje hamarosan kapható

A Samsung június végén szellőztette meg, hogy készül az ATIV Tab 3 néven futó 10,1"-es táblagép, amit "a világ legvékonyabb Windows 8-as táblagépe" szlogennel illettek. A 8,2 mm-es vastagság ebben a méretkategóriában igazán impozáns adat, és az 580 grammot tömeg is említést érdemel. Mindazonáltal a formatervezéssel sincs gond, a Tab 3 erősen hajaz a márka androidos termékvonalára, így aki számára az "bejön", annak az ATIV Tab 3 is tetszeni fog. Ami a belsőt illeti, ez már ismerős lehet a gyártó korábbi termékéből, az ATIV Smart PC-ből. A számításokért az Intel Atom Z2760 SoC felel, 2 GB RAM-mal és 64 GB-os eMMC tárhellyel kiegészítve. No persze nem hiányoznak a tabletektől megszokott kiegészítők, mint a késtávos Wi-Fi vezérlő, dupla webkamera, micro HDMI és micro USB csatlakozók. Ezzel a kiszereléssel a mérések szerint 7 órás üzemidő érhető majd el.


[+]

Ezeket eddig is tudtuk a korábbi hírekből, de az egyelőre nem volt tiszta, hogy a Tab 3 milyen koncepciót követ a kezelhetőség terén. Amikor a Windows 8 és a tablet szavakat egy lapon említjük, akkor mindig felmerül ez a kérdéskör, hiszen az operációs rendszer által nyújtott képességek túlmutatnak azon, amit ujjunk böködésével ki tudunk belőle préselni egy ilyen eszközből. Ezt a Samsung is érezte, így az ötujjas, kapacitív, nagy fényerősségre képes (400 cd/m²) HD felbontású érintőkijelző mellé a "varázslatos" S Pent is mellékelték. Az 1000-nél valamivel több nyomásszint megkülönböztetésére képes stylus remek társ a munkában és a szórakozásban, de a billentyűzet és touchpad páros a gyártó korábbi atomos tabletjéhez hasonlóan most sem marad el.


[+]

Eddig a pontig a Tab 3 akár az ATIV Smart PC is lehetne, azonban a nem annyira kényelmes és kissé nehézkes dokkolós megoldás helyett a vállalat mérnökei egy olyan vezeték nélküli, Bluetooth interfészen kapcsolódó megoldást választottak, ami tokként is funkcionál. Ennek hátuljára egy kitámasztót szereltek, azaz notebook pózban is használható, összecsukva pedig könnyedén hordozható az egész "csomag". Hasonlót egyébként már más gyártónál is láthattunk, de most a hátoldali kamera kivágását is megoldották.


[+]

A vállalat a termékek kiszállítását megkezdte, de az árusítás nem minden országban egyszerre indul. A nagyobb piacokon a rajt szeptember 1-jén lesz, az ajánlott ár pedig 699 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények