Hirdetés

CES 2013: ütősnek ígérkezik a Roccat Ryos MK Pro mechanikus billentyűzete

Hirdetés

A beviteli eszközök gyártására szakosodott német Roccat idén is készül a CES-re, miután a tavalyi debütálás jól sikerült az Egyesült Államok piacán. Ezen alkalomból egy új játékos billentyűzetet fognak bemutatni, mely a Ryos MK Pro névre hallgat. A kiviteltől függően négyféle Cherry MX mechanikus gombokkal felvértezett klaviatúra több szempontból is ínyencségnek számít, ugyanis minden egyes gombja egyedi háttérvilágítást kap, ami lehetővé teszi, hogy a szimpla háttérvilágításon felül egyéb dolgokra is felhasználható legyen ez a funkció.


[+]

Ennek minden részletre kiterjedő működéséről egyelőre pontos tájékoztatást nem adott a gyártó, de a mellékelt videó alapján úgy tűnik meghatározhatjuk, mely gombok világítsanak adott játék közben attól függően, hogy akarjuk használni vagy sem. Vagy éppenséggel az aktuális hangerőszint/virtuális életerő/mana állásának kijelzése is ráprogramozható a gombok háttérvilágítására a mellékelt SDK segítségével, így a világítás programozhatóságnak csak a felhasználók képzelete szabhat határokat.

A gigantikus méretű csuklótámasszal és ujjlenyomatokat távol tartó burkolattal ellátott billentyűzetbe két darab 32 bites ARM Cortex processzor és 2 MB flashmemória is beépítésre került, így a kapott parancsokat késlekedés nélkül hajtja végre, továbbá a termék 500 makró eltárolására is képes. Attól sem kell majd tartani, hogy a leütések „összeakadnának”, ugyanis az n-key rolloverrel bármilyen szituációt képes valós időben lekezelni. További extra a szóköz alatt található három darab, úgynevezett „thumb key” gyorsgomb, illetve egy jó játékos billentyűzetről nem hiányzik a mikrofon és fül- vagy fejhallgató aljzat párosa és a beépített USB HUB sem – ezek a felső sarkokban tanyáznak.

A Roccat Ryos MK Pro billentyűzet az első negyedévében kerül a piacra, egyelőre ismeretlen áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés