Okostelefonok segítségével erősítené a PC-s játékpiacot a Roccat

A játékosok igényeit kiszolgáló cégek marketingjében egyre többször jelenik meg a PC-s játékpiac megmentésére való felhívás, amit állítólag valami innovációval lehetne megtenni. A Razer szerint például egy méregdrága notebook a megoldás, aminek a specifikációi a start előtt megváltoztak, de az ár sajnos változatlan maradt. Ennek megfelelően a Blade nevű termék elérhető ugyan, de nagy sikernek nem örvend. A Roccat is hasonló helyzetben van mint a Razer, hiszen kvázi ugyanarra a vásárlóbázisra pályáznak, de a PC-s játékok iránti érdeklődést másképp próbálják fenntartani.

A Roccat ötlete az okostelefonok bevonása a képletbe. Ehhez egy Power-Grid nevű alkalmazást fejlesztettek ki, mely egyelőre csak az iOS-re érhető el, de lesz Androidra és Windows Phone-ra is. A program négy funkciót kínál. Az Incoming Center segítségével tartani lehet a kapcsolatot a csapattársakkal a Skype-ot, a TeamSpeaket, a Facebookot és a Twittert használva. A Stats Control statisztikákat vezet a játékhoz használt PC-ről, így nyomon követhető a processzor hőmérséklete és kihasználtsága, a rendszermemória állapota, a hálózati kapcsolat sebessége, valamint más fontosabb információ. A Sound Control már hasznosabb szolgáltatás, mivel lehetőséget ad a hangerő, és a hangbeállítások gyors módosítására. A negyedik fülnek Command a neve, és ide az egyéni igények szerint kiválogatott funkciók kerülhetnek. Természetesen a Power-Gridhez egy PC-s Power-Grid Launcher alkalmazás kötődik, így az adott okostelefon lényegében innen szerzi az információkat. A szükséges kommunikáció Wi-Fi összeköttetésen keresztül valósul meg.

Roccat Power-Grid
Roccat Power-Grid [+]

A Roccat annyira bízik az ötletben, hogy egy Phobo nevű billentyűzetet is építenek rá. A tervezők elhagyták a numerikus billentyűzetet, és helyére egy iPhone dokkoló került, mely a Power-Griddel felvértezett okostelefon gyors elérését biztosítja.

Roccat Phobo
Roccat Phobo

Készül az Apuri 2.0 nevű termék is, ami ugyanezt a funkciót látja el, csak egy USB HUB formájában. Ennek megfelelően nem kötelező a Phobo billentyűzet megvásárlása.

Roccat Apuri 2.0
Roccat Apuri 2.0

A koncepció mindenképpen érdekes, de a hasznossága megkérdőjelezhető. Persze a – béta fázisban lévő – Power-Grid ingyenes alkalmazás, így lényegében bárki kipróbálhatja, aki rendelkezik valamilyen iPhone-nal. Ebből a szempontból a Roccat mindenképpen jobb úton jár a Razernél. A Phobo nevű billentyűzet és az Apuri 2.0-s USB HUB megjelenése később esedékes, és e termékekért természetesen már fizetni is kell, ám egyelőre még nem tudni, hogy mennyit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés