Már rendelhető a Fusion Render Cloud

Az AMD még a múlt év legelején leplezte le a szórakozásért felelős számítási felhőjét, amit a felhasználó az OTOY kliensszoftvere segítségével érhet el. A rendszer használata mellett olyan multimédiás vagy játékprogramokat is futtathatunk, amelyek hardverigénye meghaladja az aktuális számítógépünk képességeit, és ehhez mindössze egy szélessávú internetkapcsolatra van szükség. A technológia gyakorlati képességeit az érintett vállalatok már korábban prezentálták, ám a szállítás megkezdésére mindezidáig várni kellett.

Az AMD a hardver gyártását a SuperMicro segítségével oldja meg. A Fusion Render Cloud 125 darab 1U rack szerverből áll, ami 250-250 darab Opteron 6100 sorozatba tartozó processzort és Radeon HD 5970-es grafikus kártyát tartalmaz. Az előre kiépített Super Rack konfigurációban is elérhető masina számítási teljesítménye átlépi az 1 PFLOPS-os határt is. A gépezet 4 m²-es alapterülettel rendelkezik, a fogyasztása pedig valamivel 100 kilowatt alatt van.

A Fusion Render Cloud impresszív felépítésének köszönhetően 3000 darab konkurens HD folyamatot képes kezelni 60 Hz-es frissítés mellett. A különálló SD folyamatokból 12 000 lehet, ráadásul ezek 120 Hz-es frissítési értékkel rendelkezhetnek. A tökéletes eredményhez természetesen jó minőségű internetelérésre van szükség, mivel a válaszidő kritikus pont lehet a futtatott programok esetében. A rendszereket az év második negyedévétől szállítják, így a partnerek hamarosan bejelentik a szolgáltatás tényleges elérhetőségének idejét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés