A gyártók előálltak az első Radeon HD 5970-ekkel

A tegnapi napon startolt el grafikus kártyák új királya, mely a Radeon HD 5970 névre hallgat. Ahogy az lenni szokott, a gyártók is jelentkeztek a saját megoldásukkal, ám a csúcskategóriában mindenki csak a referenciamodellt forgalmazhatja, ami azt jelenti, hogy többnyire csak a matricában térnek el a különböző márkájú termékek.


Asus Radeon HD 5970

Az Asus – szokásához híven – a Voltage Tweak technológiával szereli a kártyáját, mely az Asus SmartDoctor segítségével elérhetővé teszi a grafikus mag feszültségének emelését. A vállalat szerint ezzel a módszerrel akár 38%-os teljesítménynövekedést is el lehet érni a referenciamodell sebességéhez viszonyítva, továbbá az eljárás alkalmazásával a garancia sem veszik el. Természetesen a Dirt 2 kupon is a csomag részét képezi, így a vásárlók december első hetét játékkal tölthetik.


Sapphire Radeon HD 5970 és Radeon HD 5970 OC [+]

A Sapphire az egyetlen olyan gyártó, amelyik az alapmodell mellé egy OC verziót is bevet, melynél az eredeti 725 MHz-es mag- és 4000 MHz-es effektív memória-órajelet a tervezők 735 és 4040 MHz-re emelték. A meglehetősen mérsékelt túlhajtás hatására a kártya elérte a 300 wattos maximális fogyasztást, ami még éppen belefér a PCI-SGI minősítéshez. Az OC modellhez a gyártó mellékeli a Redline tool tuningprogramot, ez engedélyezi a lapkák működési feszültségének az állítgatását. A játékok sem maradnak ki a dobozokból, így a vásárlók egy teljes verziós BattleForge szoftverrel és egy Dirt 2 kuponnal lesznek gazdagabbak.


MSI Radeon HD 5970

Az MSI az Afterburner nevű tuningprogramjával szeretne kitűnni, mely számos beállítást kínál a termék kalibrálására. Természetesen a feszültség állítása alapképesség, így semmi sem állhat az alapos órajelemelés útjába. A mellékelt lemezen még egy Norton Internet Security 2008 is lapul, ami 60 napig lesz térítésmentesen a felhasználó segítségére.


XFX Radeon HD 5970 Black Edition [+]

Az XFX a Sapphire-hoz hasonlóan két terméket is megjelentet, amelyek a paraméterek szempontjából nem különböznek egymástól, de a Black Edition verzió mellé a vállalat mellékeli az XFX OverVolt Tool nevű programot, ami a feszültség állítására ad lehetőséget.


HIS Radeon HD 5970 [+]

A Club 3D, a PowerColor és a HIS egy-egy kártyát mutatott be, és mindhárom gyártó mellékelte a Dirt 2 kupont. Az utóbbi vállalat a csomag értékét még egy Game's Tool kiegészítővel is növelte, ami a számítógép szerelésében és tisztításában segít.


PowerColor és Club 3D Radeon HD 5970 [+]

Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni a Gigabyte összeállítását is, mely gyakorlatilag a kártyából áll, és extrákkal nem szolgált a vállalat. A gyártók már szállítják a Radeon HD 5970 megoldásokat, az áruk a legtöbb esetben 600 dollár, ám a jobban felszerelt csomagok ennél drágábbak is lehetnek.


Gigabyte Radeon HD 5970

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés