A Rebellion a Mantle API új támogatója

A Rebellion bejelentette, hogy implementálják a PC-s játékpiacot manapság lázban tartó Mantle API-t, mely segít a fejlett konfigurációk hatékony kihasználásában. A rendszer képességeiről már írtunk egy cikket, így a részleteket nem ismételnénk meg.

A független brit stúdió lényegében beáll az eddig ismert Battlefield 4, Thief, Plants vs. Zombies: Garden Warfare és Star Citizen négyes mellé, így bedobják a Sniper Elite 3 Afrika című alkotásukat, mint Mantle-t is támogató PC-s játékot. Ráadásul Jason Kingsley, a cég elnök-vezérigazgatója elárulta, hogy a saját fejlesztésű Asura videojáték-motornak elmaradhatatlan része lesz a Mantle, így mostantól minden PC-s alkotásuk támogatja majd az új API-t, ez ugyanis kritikus része lesz a jövőt érintő terveiknek.

Chris Kingsley, a stúdió technikai igazgatója elmondta, hogy a Mantle mellett támogatják a DirectX 11-et is, így amire utóbbi API képes azt ki is fogják használják, így a Sniper Elite 3 Afrika című játékban lesz tesszelláció, illetve számos compute shaderrel gyorsított effekt az optimális teljesítmény elérése érdekében. Mindemellett a többmonitoros, valamint a több GPU-s konfigurációk támogatása sem marad ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés