RDRAM -- jön a SiS, megy az Intel

Hirdetés

Az Intel 850E idén debütált, 533 MHz-es (QDR) FSB és nem hivatalos PC1066 RDRAM támogatással, valamint a meglehetősen elavult ICH-2 South Bridge-vel (ATA/100, USB 1.1). Az Intel szóvivői az IDF-en hivatalosan is megerősítették, hogy ugyan még befejezik a 850E RDRAM-tesztjeit, magyarán a chipset hivatalosan is támogatni fogja az új RDRAM modulokat (már ha átmegy a teszteken...).

A jövő a DDR-é, pontosabban a két csatornás DDR-é. Desktop fronton a Granite Bay, majd a Springdale száll ringbe, míg a munkaállomás/szerver piacon a Granite Bay (!) és a Palacer az Intel víziója.

Amolyan keserű méz jelleggel a Rambus persze hihetetlenül lelkes előadást tartott az RDRAM jövőjéről, melyben hosszan ecsetelte a PC1200, PC1333 és az őket követő állomásokat, valamint az RDRAM széleskörű piaci támogatottságát.

A méz ugyanakkor nem teljesen keserű. A SiS -- jó szokásához híven már vagy 3 hónapja, de --bármelyik pillanatban elkezdheti szállítani PC1066, majd PC1200 és PC1333-as RDRAM chipsetjét, az R658-ast. A SONY PlayStation 2 eladások is remekelnek, és ha nem is sokat, de RDRAM-ot használ a SONY játékgépe. A taiwani verebek pedig újabban egy négy csatornás RDRAM-ról csiripelnek, ami erőteljesen átrendezi majd a PC-s piacot.

Sok a kérdőjel, de egy biztos: a 667 MHz-es (QDR) FSB-t használó, és minden bizonnyal nagyon jól teljesítő, 0.09 mikronos, Prescott magos Pentium 4 dual-DDR lapokba kerül, és az Intel roadmap sem tartalmaz mást, csak DDR-t. Egyelőre. Két éve merőben más volt a helyzet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés