Hirdetés

Információk a Razer Fiona belsőségeiről

Min-Liang Tan, a Razer elnök-vezérigazgatója információkkal látta el a rajongókat a Razer Fiona belsőségeiről. A vállalat a koncepciót még az év elején mutatták be, nemrég pedig megerősítették, hogy valóban elkészül a termék.

Hirdetés

A játékosoknak szánt tablet kétszer nehezebb és vastagabb lesz az iPadnél, illetve lecsatlakoztatható játékvezérlőket kap. Belül egy Intel Core i5 vagy i7 processzor lesz, ám ami igazán érdekes, hogy a táblagép dedikált grafikus vezérlőt kap, aminek a pontos típusáról még nincs adat. Utóbbi nagyon érdekes, mivel egy tabletbe jellemzően az IGP-t érdemes használni. Ez elsősorban a platformdizájn mérete miatt fontos, mivel dedikált GPU-val az alaplap túl nagy lesz, ami elveszi a helyet az akkumulátortól, illetve a két lapkát hűteni is kell, amire minden bizonnyal ventilátorok lesznek befogva, de így is riasztóan nagy lehet a termelt hőmennyiség. Még a legalacsonyabb fogyasztású megoldásokkal számolva is 30 watt közelében tetőzhet a CPU és a GPU energiaigénye.

Nem véletlen, hogy a Razer hallgat a várható üzemidőről, ugyanis ez lehet a termék leggyengébb pontja. Terhelés mellett valószínűleg a fél óra lesz megcélozva, ami reálisan abszolválható paraméter. Ebből a szempontból a Fiona koncepcióját nem értjük, de a vállalat Facebook oldalát olvasva a rajongói elvárások sem gyengék, hiszen felmerült igényként a több GPU beépíthetősége, ami finoman szólva is érdekes kérés. Ezt látva a Razer egy rendkívül kellemetlen helyzetbe került, mivel a hardcore közösség nagy teljesítményű terméket vár, aminek sajnos az üzemidő issza meg a levét, és így az egész rendszer értelme megkérdőjeleződik.

A Razer Fiona vételára 1300 és 1500 dollár között lehet, vagyis nagyon drága termékkel lesz dolgunk.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés