CES 2012: a Razer ’Project Fiona’ tablet PC lenne a jövő mobil játékkonzolja?

A Razer előszeretettel hangoztatja, hogy a PC-s játékvilág nem haldoklik, igen is van jövője a mostanság mostohábban kezelt szegmensnek is. Ennek érdekében kész lépéseket is tenni, ezért készítette például a kicsit késlekedő Razer Blade gémer laptopot, de az idei CES alkalmával újabb érdekes koncepcióval próbálták magára irányítani a figyelem középpontját.


[+]

A Fiona kódnevű projekt valójában egy 10”-es tabletet takar, mely kifejezetten játékok futtatására szakosodott. A mai tabletek többségén is sokféle játék létezik, azonban a gyártó szerint az érintőkijelző, mint egyedüli beviteli eszköz nem elégséges komolyabb játékok irányítására. Ezért a Fiona két oldalt kapott egy-egy kontrollert, melyek mindenféle gombokat és egy precíz analóg pöcköt is tartalmaznak, mintha fogtak volna egy asztali konzol vezérlőt, kettétépték és a kijelző két oldalába szúrták volna. A játékélményt hivatott fokozni a beépített force feedback erővisszacsatolási rendszer is.


[+]

Egy teljesen új platform indítása azonban nagyon megnehezíti a gördülékeny elterjedést, hiszen komoly fejlesztési vonzata van a programok portolásának, esetleg újak írásának. Ezért a Razer úgy gondolja, hogy nem éri meg ezzel vesződni, inkább egy asztali számítógép erejét passzírozzák be a táblába, így ugyanazokat a játékokat élvezhetjük menet közben is, mint otthon. A pontos technikai specifikáció egyelőre ismeretlen, annyit azonban elárultak, hogy azon dolgoznak az Intellel karöltve, hogyan lehetne a hamarosan érkező, harmadik generációs Core i7-et sikerrel alkalmazni egy ilyen szerkezetben. Diszkrét grafikus alegységről eddig nem esett szó, de a 10,1”-es kijelző moderált felbontásával (1280x800) egy szerényebb kártya, vagy akár az Ivy Bridge APU IGP-je is megbirkózhat.


[+]

Persze nem szeretnék munka nélkül hagyni a fejlesztőket, ugyanis a multitouch képes kijelző és a beépített gyorsulásmérő mindenféle kombinált lehetőségeket tartogat, van benne potenciál, hasonlóan a Nintendo Wii-hez (bár ezt nem nagyon hangoztatták).

A koncepció egyelőre még erősen gyerekcipőben jár, de a Razer szándéka, hogy a Fiona 2012 negyedik negyedévében valós termékként a boltok polcaira kerüljön, lehetőleg 1000 dolláros árcédula alatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés