Acer Iconia W700 - dokkolós luxustábla debütálás előtt

Már úton vagyunk Londonba, ahol a holnapi nap folyamán Európában is elrajtolnak az Acer Windows 8 eszközei, köztük a legújabb W510 és W700 táblagépek, valamint ezek P jelzésű üzleti változatai. Korábban már volt alkalmunk egy partnernap keretein belül megtekinteni ezeket a termékeket, de sajnos akkor a sokak által izgalmasabbnak tartott Iconia W700 lemerült állapotban érkezett, így csak a W510-es próbáját tudtuk megejteni. Akkor viszont megígértük, hogy bepótoljuk az elszalasztott alkalmat. Kezdjük az ismerkedést egy rövidke videóval!

A bemutatott darab egy mintapéldány, de ahogy korábbi bejegyzésünkben is említettük, ennek ellenére nem igazán fedeztünk fel olyan hiányosságokat vagy problémákat, amik gondot okoztak volna, ráadásul az összeszerelés minősége is rendben volt. Amire igazából kíváncsiak voltunk (hiszen a külsőt már megtárgyaltuk), hogy komoly használat közben mennyire megy idegeinkre a hűtés zaja, vagy mennyire sül hozzá a kezünk.


[+]

A jó hír, hogy a W700 nem igazán mutatott hajlandóságot komolyabb melegedésre vagy zajongásra, pedig arra számítottunk, hogy a vékony ház megteszi majd a hatását. Azonban nem így történt, noha nem tagadhatjuk le, hogy a teljes terheléses AIDA64 teszt azért felpörgette a ventilátorokat és a hőmérséklet is emelkedni kezdett, de meglepő módon mindkettő jóval a tűréshatár alatt maradt. Számokat egyelőre nem mondanánk, hiszen „sample“ gép lévén még minden változhat, de legyen elég annyi, hogy a jobb vékony notebookok szintjén mozog a zaj- és hőterhelés.


[+]

A sebesség több mint kielégítő volt, az ULV Core i5 processzor és az SSD megtette jótékony hatását. A kijelzővel kapcsolatban sem tudunk semmi rosszat mondani, a Full HD felbontás talán még sok is, ami a hagyományos felületen fog problémát okozni, ha nincs kéznél hagyományos beviteli eszköz. Megint jöhet a trükközés a Windows beállításokkal, hogy legyen esély eltalálni a megfelelő pontokat, de ez persze nem az Acer hibája.


[+]

Sajnos billentyűzetes dokkolót nem kaptunk, és úgy tűnik, a W700 erre nincs is felkészítve (szemben a W510-zel), pedig könnyen el tudnánk képzelni notebookokat helyettesítő szerepben. Hogy erre milyen megoldást találtak ki a mérnökök, azt reméljük megtudjuk a londoni sajtótájékoztatón.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények