Ratoc bővítmények eSATA interfésszel

A Ratoc Systems termékei a magyar piacon egzotikumnak számítanak, azonban néhány új eszköze így is említést érdemel. A japán gyártó legújabb, REX-PE30S jelű bővítőkártyája PCI Express x1 alaplapi foglalatba illeszkedik, és két darab, NCQ-t is támogató Serial ATA II porttal rendelkezik. Ezek közül az egyik hagyományos belső csatlakozó, a másik az eSATA szabványnak eleget tevő külső konnektor, melynek tervezésekor figyelembe vették a külső eszközök elektromágneses sugárzására vonatkozó szabályozást, és mechanikailag tartósabb kivitelben készítik.

Az asztali PC-ken túl noteszgépek tulajdonosainak sem kell lemondaniuk külső SATA tárolóegységek alkalmazásáról, igaz, a REX-CB15S jelű PC Card bővítmény „csak” a korábbi, 1,5 Gbps sebességű SATA szabványt ismeri. Két csatlakozója ugyancsak az eSATA specifikációnak felel meg.

A gyártó mindkét bővítményhez biztosít Windows 2000, valamint 32 és 64 bites Windows XP operációs rendszerekhez való meghajtóprogramot. A vezérlők Japánban november derekán kerülnek piacra, őket decemberben követi az RC-SAES jelű külső merevlemezház, mely SATA vagy SATA II csatolóval ellátott, 3,5 hüvelykes winchestert tud fogadni, és eSATA dugasszal köthető számítógéphez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés