Ramiris Dealer Nap: Sapphire összefoglaló

Kicsit gondban vagyunk, amikor videokártya-gyártó cégről írunk, pontosabban szeretnénk írni. A helyzet az ugyanis, hogy a legtöbb gyártóra az jellemző, hogy az ATI, NVIDIA, S3 és XGI termékcsaládjainak valamely részhalmazát forgalmazza, amihez viszont túl sokat nem tud hozzátenni.

Persze, léteznek automata tuningprogramok, mesterségesen intelligens driverhackek, mellékelt játékok és gigászi dobozok. De tény, hogy a legtöbb kártyagyártó referenciadizájnra épít, kvázi referenciakártyákat kínál, azaz a választék ugyan szám szerint bő, mégis – részben – szűk.

A Sapphire előadása sem volt mentes a fentiektől, de ez nem róható fel nekik – ilyen a piac. Fontos szempont ugyanakkor, hogy ATI-téren komoly elkötelezettségei és eredményei vannak a cégnek. Konkrétan, az első számú "ATI-brand" a Sapphire. Nem véletlenül, ugyanis ők minden hasonlóság mellett sok szempontból egyediek is: Silent Ultimate heatpipe-os sorozatuk mellőzi az aktív hűtést, Toxic sorozatuk pedig – feledkezzünk meg önmagunkról egy pillanatra – "duurva dobozban" pihen. A hűtésekért egyébként az Artic Cooling felel, amely nem kis cég a szakmában.

A Sapphire Full Retail kártyákhoz a Prince of Persia: Sands of Time, a Tomb Raider: Angel of Darkness és a Tom Clancy's Splinter Cell jár, illetve ezen háromból valamely kettő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés