Eladó lehet a Rambus?

Az iparág legjobb szabadalmi trollja nehezen talál vissza a piacgazdaságba, így a cég értékesítése is egy lehetséges opció.

Talán bátran kijelenthetjük, hogy a Rambus az IT iparág egyik sztárja. Persze leginkább negatív értelemben, ugyanis a vállalat sok-sok éven át szabadalmi ügyekből próbált megélni, gyakorlatilag végigperelték a chipgyártókat, ráadásul nem is sikertelenül, hiszen számos fontos jogi csatát megnyertek.

Hirdetés

Az utóbbi időszakban azonban változások történtek. A vállalat pár éve újra a JEDEC tagjává vált, és a pereskedés helyett ismét a technológiai innovációt kezdték el kergetni. A cég elsődlegesen a szerverpiacra koncentrálta az erőforrásait, de a mobil vonalon és a kiberbiztonság területén is értek el sikereket.

Versenyezni azonban jóval nehezebb, mint a meglévő szabadalmi portfólióval pereskedni. A Rambus piaci értéke az elmúlt időszakban csökkenő tendenciát mutatott, és a Bloomberg információi szerint a vállalat jelenleg pénzügyi tanácsadóval dolgozik együtt, annak érdekében, hogy kiértékeljék az értékesítési lehetőségeket, illetve potenciális befektetők keressenek.

A cég elsősorban a szabadalmi portfóliója miatt lehet érdekes, hiszen 2500-nál is több bejegyzett szabadalommal rendelkeznek. A Rambus az értesüléseket nem kommentálta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés