Radeon HD 2600-asok dupla GPU-val

Hirdetés

Június-július folyamán kerülnek piacra az AMD középkategóriás és belépőszintű Radeon HD 2600-as, illetve 2400-as videokártyái. Az előzetes beharangozókból már most látszik, hogy kezdettől fogva nagy lesz a kínálat, mégpedig nem csupán a referenciát követő modellekből. A gyártók az egyedi (köztük többféle passzív) hűtéssel ellátott kártyák mellett piacra dobnak túlhajtott modelleket is – az órajelekkel való variálásra már csak az is alapot ad, hogy típustól függően DDR2, GDDR3 vagy GDDR4 memóriachipeket használnak fel. Úgy tűnik, ismét divatba jönnek az egy nyomtatott áramköri lapon két grafikus processzort hordozó 3D-gyorsítók is, a Computexen legalábbis több standon is láthatók voltak efféle modellek.


A GeCube komoly elszánást mutat D26XT2-F5 kódjelű Gemini kártyájának piacra dobására, melynek két RV630XT (azaz Radeon HD 2600 XT) GPU-ja 800 MHz-en, 1 GB összkapacitású DDR2 memóriája pedig 1 GHz-en jár. A viszonylag kompakt méretű kártyán HDTV és négy DVI kimenet található, ismeri a HDCP-t, és külső adapterrel HDMI kimenettel is ellátható. CrossFire csatlakozót ugyan nem látni rajta, de a gyártó szerint két ilyen VGA a PCI Express interfészen keresztül kommunikálva párban is használható.

Passzív hűtésű (hátoldalán jókora bordával), de lepedőnyi méretű az MSI RX2600 Geminium néven kiállított dupla GPU-s kártyája. A fentivel azonos grafikus chipek órajele itt is 800 MHz, az 1 gigabájtnyi GDDR3 memória azonban 1400 MHz-en fut. A tévékimenet mellé két DVI került (HDMI-, HDCP- és audiotámogatással), és nem maradtak le a belső CrossFire csatlakozók sem. Arról egyelőre nincs információnk, hogy ez a termék elérhető lesz-e kereskedelmi forgalomban, vagy csupán az MSI kísérletezőkedvének újabb bizonyítékát láttuk.

Fotók: Erasmus

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés