Hirdetés

Probléma merült fel az ASRock X670/X670E sorozatú alaplapjaival

Hála az égnek nem komoly a dolog, de rossz ízt hagyhat a vásárlók szájában, viszont legalább a gyógyír is napvilágott látott.

Nemrégiben kerültek fel a kereskedések polcaira az ASRock X670, illetve X670E vezérlőhidas alaplapjai, de máris kiderült egy kisebb hiba velük kapcsán. Szerencsére nem hardveres jellegű a történet, és csak az első gyártási batch-et érinti, de ettől eltekintve idegesítő apróságról van szó; a gyártó felmatricázta a deszkák DIMM slotjait, amin tájékoztatják a felhasználókat a modulok helyes installációjáról, valamint közlik a tényt, hogy első alkalommal abnormálisan hosszú boot időkre számíthatunk a modulkapacitás függvényében.


(forrás: u/BuzzBumbleBee @ Reddit) [+]

A gond az, hogy az említett matricák ragasztója nem az igazi, így az eltávolítás igencsak nehézkes, és könnyedén pici fecnik maradhatnak a foglalatok környékén, amiket embert próbáló feladat levakarni, már ha épp sikerül, arról nem beszélve, hogy a papírtörmelék – némi ragaccsal egyetemben – a slotokba juthat, megakadályozva ezzel a megfelelő érintkezést.


[+]

A vállalat nem csak, hogy elismerte a kellemetlen fiaskót, de a weboldalán közleményt adott ki, hogy az érintett modellek jogosultak a garanciális procedúrára, ezért akiknek megkeserítette a mindennapjait az eddig taglalt mizéria, azok nyugodtan felvehetik a kapcsolatot a viszonteladóikkal a csere érdekében. A cég azt is megjegyzi, hogy időközben elkészítették az új BIOS verziókat, amelyekkel ez az első bootidő lényegesen lerövidül, így az újabb kiadású lapok már nem viselik az ominózus matricát, hiszen ezekre már az újabb firmware kerül, és így nem kell bajlódni a frissítéssel sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés