Visszahívja két Z690-es alaplapját a Gigabyte

Komoly gondok vannak a Z690I Aorus Ultra modellek stabilitásával, ha bizonyos PCI Express 4.0-s VGA-k működnek bennük.

Hirdetés

A Gigabyte bejelentette, hogy visszahívja a Z690I Aorus Ultra nevű alaplapjainak DDR4-es és DDR5-ös változatait. A vállalat leírása szerint a termékek egyszerűen instabilak, ha a felhasználók bizonyos PCI Express 4.0-s VGA-kkal használják. Érdekes módon a PCI Express 3.0-s szabványra való korlátozás megoldja a problémát, de ez nyilván nem lehet általános megoldás, hiszen magát a rendszert PCI Express 5.0-hoz tervezték, amely még komolyabb igényeket támaszt, és jó eséllyel a helyzeten csak ront.

A Z690I Aorus Ultra DDR4 vagy DDR5 alaplappal rendelkező felhasználóknak az alábbi oldalon található űrlapot kell kitölteniük. Ezen belül a személyes adataik magadása mellett igazolni kell a vásárlás tényét, illetve az alaplap sorozatszámát is meg kell adni. A visszahívás november 30-ig tart, eddig mindenképpen be kell adni a pénzvisszafizetési, illetve a csereigényt a Gigabyte-nak. A vállalat kiemeli, hogy ezeket csak akkor fogadják el, ha a felhasználó hivatalos kereskedőpartnertől vette az alaplapot. Amennyiben ez nincs így, akkor a garanciális igénnyel az érintett kereskedőt kell felkeresni.

A Gigabyte csereigény esetén DDR4-es vagy DDR5-ös Z690I Aorus Ultra Plus verziót küld vissza az eredeti modell helyett (természetesen a memória típusának megfelelően). Ez a fejlesztés a problémás modell szinte kiköpött mása, csak éppen már stabilan teszi a dolgát PCI Express 4.0-s VGA-kkal is. A vállalat nem zárkózik el teljesen egyéb alaplapra való cserétől sem, ez viszont csak egyéni megbeszélés kérdése lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés