Még nagyobb durranást tervez az MSI

Az MSI a Big Bang koncepcióra eddig két alaplapot mutatott be, melyek Trinergy és Fuzion jelzéssel kerültek a piacra. Mindkét megoldás az Intel P55-ös vezérlőlapkájára épül, így borítékolható volt, hogy érkezik a csúcskategóriás X58-as verzió is, ami Big Bang XPower névre hallgat. Az ATX méretű alaplap összesen 16 fázisú tápellátást biztosít az LGA1366-os foglalatba illő processzorok számára, továbbá a központi egységek háromcsatornás memóriavezérlőjének köszönhetően hat darab DDR3 szabványú memóriamodult képes fogadni.


(forrás: VR-Zone) [+]

A terméken a teljes hosszúságú PCI Express foglalatokban nincs hiány, ugyanis négy nyolcszoros és két tizenhatszoros csatoló várja a bővítőkártyákat, ám ráadásként az MSI elhelyezett egy PCI Express x1 portot is, amibe a Creative EAX Advanced HD 5.0 és THX TruStudio PC szabványt támogató Quantum Wave hangkártya helyezhető. Az X58-as északi vezérlőhíd 36 darab PCI Express csatornáját valószínűleg semmilyen lapka nem sokszorozza meg, így minden csatolót kihasználva a csatornák száma bizonyos portokban erősen korlátozott lesz. Az alaplap természetesen támogatja 3-way és Quad SLI, valamint a Quad CrossFireX technológiákat és még dedikált PhysX gyorsítónak is marad hely.


(forrás: VR-Zone) [+]

A Big Bang XPower természetesen támogatja 6 gigabit/s-os SATA és az USB 3.0 szabványt. Mindkét technológia két-két interfészen keresztül érhető el, a vezérlést pedig külső chipek biztosítják. A további lemezmeghajtókat hat darab SATA-300 interfész várja, a vezetékes hálózati kapcsolatról pedig két Gigabit Ethernet port gondoskodik. A kimenetek között FireWire, két eSATA és temérdek USB 2.0 csatlakozó található. További szolgáltatás még az OC Dashboard eszköz, melynek segítségével a felhasználó akár működés közben is módosíthatja a rendszer órajelekre és feszültségekre vonatkozó paramétereit. Természetesen a extrém tuninghoz komoly teljesítményfelvétel is társulhat, így az alaplap a 24 tűs tápkonnektor mellett két darab 8 tűs és egy 6 tűs PCI Express csatlakozóval is táplálható.

Az MSI Big Bang XPowert várhatóan a CeBIT-en mutatják be hivatalosan, így a mostani képek a prototípusról készültek. A termék áráról sajnos nincs információ, de biztos nem lesz olcsó mulatság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés