Prémium kategóriás alaplapokkal frissít az Asus

Hirdetés

A Gigabyte új technológiájú csatlakozókkal szerelt alaplapja után természetesen az Asus sem tétlenkedett sokat. Rögtön két új, kék-fekete-fehér színsémájú, gyors aljzatokat is tartalmazó modellt jelentettek be, a P7P55D-E Premiumot és a P6X58D Premiumot. Az utóbbi – mint a típusjelzéséből is látható – az Intel X58 Express chipsetjét használja. Mindkét alaplapra két-két 6 Gbps-os SATA (Marvell vezérlőchipes) és USB 3.0 port (NEC vezérlős) került. A kétféle sebességű SATA aljzatokat a színezésük segít megkülönböztetni, a gyorsabbak fehérek, a régebbi, lassabb fajták pedig kékek lettek.

Asus P7P55D-E Premium
Asus P7P55D-E Premium

Mindkettő támogatja az Intel Core i7 processzorokat: a P7P55D-E az LGA1156 foglalatúakat, tehát a 8xx sorozatot, a P6X58D pedig az LGA1366 foglalattal rendelkező Bloomfieldeket (9xx). További közös pontjuk, hogy rendelkeznek hat 3 Gbps-os SATA csatlakozóval, FireWire, eSATA és két Gigabit Ethernet porttal, valamint 7.1-es hangrendszerrel. Megkapták a TurboV tuningoló funkciót és az EPU-támogatást. A P7P55D-E Premiumon négy DDR3 memóriahely, az SLI vagy CrossFireX összeállítások számára két x16-os PCI-Express, illetve az egyéb kártyákhoz két x1-es PCIe bővítőhely van. A P6X58D Premiumra ezekből hat, három, illetve egy jutott. Továbbá két PCI-t is találunk rajtuk.

Asus P6X58D Premium
Asus P6X58D Premium

Az Asus alaplapok novemberben valószínűleg már a boltok polcain lesznek, az árakról azonban még nincs információ. Kiegészítőként az Asus egy PCIe x4-es bővítőkártyát, a PLX chipes U3S6-ot is bemutatta, amellyel további két-két USB 3.0 és 6 Gbps-os SATA aljzatot kapunk.

Asus P6X58D Premium
Asus P6X58D Premium - fekete, fehér és sok kék

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés