A PlayMore hordozható játékgépe visszarepíti használóját a régi konzolos időkbe

Számos módja van annak, hogy a régmúlt idők közkedvelt Nintendo és Sega konzolokra írt játékokkal játszhassunk egy kiadósat („Mert azokban még volt fantázia és eredeti ötlet!” – szokták mondani az öregek), de ezek közül is kiemelkednek azok a termékek, amelyek egyetlen hordozható eszközben kínálják ennek lehetőségét.

Ezekből van egy pár többé-kevésbé használható a piacon, de most egy újabb ígéretes darab bukkant fel az Interneten, PlayMore névvel. A 132 x 65 x 19 mm-es méretekkel és 2,8"-es, 320x240 pixel felbontású színes kijelzővel szerelt hordozható játékkonzol képes kezelni a Nintendo, Super Nintendo, Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance, Sega MegaDrive játékokat, pontosabban ROM-okat, melyek a beépített 4 GB-os tárhelyen vagy 16 GB-os micro SD kártyán tárolhatók.

Ez tehát azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell rendelkezniük az eredeti játékokkal kazetta formájában, hiszen ezek csatlakoztatása már alapból inkább érdekessé, semmint izgalmassá tenné a hordozhatóság lehetőségét. Természetesen az említett ROM állományok beszerzése a felhasználókra van bízva, bár ez jelenleg aligha oldható meg legális forrásból, illetve ezek birtoklása is legalitással kapcsolatos kérdéseket vet fel.

Mindenesetre a PlayMore-t felkészítették az említett konzolok emulálására és a hozzájuk tartozó játékok fogadására, utóbbiak irányítása pedig alapvetően D-Paddal, analóg joystickkal és a felül található L-R gombokkal kivitelezhető. Ezen kívül a kézikonzol multimédiás célokra is használható, megbirkózik a RM/RMVB, MP4, WMV, ASF, AVI, MPEG videóállományokkal, továbbá MP3, WMA, APE, FLAC, WAV, RA, AAC, OGG zene- és JPEG, BMP, GIF, PNG képformátumokkal egyaránt. Sőt, a hátoldalára még egy 0,3 megapixeles kamera is került, ezen felül pedig hangszóró, mikrofon, kompozit tévékimenet, 3,5 mm-es audio jack és USB csatlakozó is fellelhető. A tápellátást a kivehető lítiumion akkumulátorra bízták, ami nagyjából 5 órás üzemidőre képes.

A PlayMore felülete számos nyelven kommunikál a felhasználóval, többek között magyarul is tud. Mindezért a Chinavasion webes áruházában 43,58 eurót kérnek, plusz szállítási költség, és hazánkba is szállítanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés