Slágertablet lehet a Pipo U1?

Kínát elárasztják az olcsó, és jó teljesítményű táblagépek, amelyek szerencsére eljutnak nyugatabbra is, tehát van esély rá, hogy egy-egy jól sikerült és olcsó megoldás hazánkban is felbukkan. A Pipo U1 márpedig ilyen tabletnek tűnik, legalábbis a specifikációi alapján.

Hirdetés

A 7 colos, érintésérzékeny kijelző IPS panelt kapott, ami 1280x720 pixel megjelenítésére képes. Ez alatt egy Rockchip RK3066-os SoC dolgozik, mely két darab ARM Cortex-A9-es processzormagot társít egy ARM Mali-400-as IGP-hez, mely a legerősebbnek számító MP4-es konfigurációban került implementálásra. Az órajelekről nincs pontos adat, de az eddigi paraméterek már bőven jól hangzanak. Az integrált grafikus vezérlő egyébként támogatja az OpenGL ES 2.0-s API-t, valamint a H.264-es Full HD-s videók gyorsítását. A rendszermemória kapacitása 1 GB lesz, míg az adattárolást egy 16 GB-os flashmemória látja el, melyet ki lehet egészíteni egy nagyobb méretű (akár 32 GB-os) microSD szabványú memóriakártyával is.


[+]

A Pipo U1-ből a szokásos funkciók sem hiányoznak, így például van IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, illetve Bluetooth 2.0-s adaptere, valamint elöl egy 2 megapixeles kamerája. Az operációs rendszer szerepét Android 4.1 tölti be, ami szintén örömteli adat, hiszen ez az elérhető legújabb fejlesztés. Az egyetlen probléma talán az akkumulátor mérete. A 3250 mAh-s egység komolyabb terhelés mellett nem fogja túl sokáig bírni, de nem lehet minden szempontból tökéletes egy olcsó tablet.

A Pipo U1 egyelőre csak Kínában érhető el. Az ára az Egyesült Államok valutájára átszámítva 125 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés