Olcsó, de ütős táblagéppel újít a WayteQ

A WayteQ tabletjei a magyar piacon igen kedvező vételnek számítanak, mivel amellett, hogy viszonylag olcsó termékekről van szó, a teljesítményük kifejezetten hízelgő. A vállalat legújabb terméke az xTAB-100s jelzésű masina, mely a kijelző szempontjából jelent előrelépést. A 242,4 x 189,4 x 12,8 mm-es termék egészen pontosan 650 grammot nyom, és 9,7 hüvelykes kapacitív multi-touch-os érintőképernyőt kapott, mely IPS panelre épít, a felbontása pedig 1024x768 pixel. Mindkét adat impozáns, hiszen a tabletek esetében sok vásárló jobban szereti a hagyományos 4:3 képarányt, míg a paneltípus a betekintési szögekre, illetve a színek élénkebb megjelenítésére lesz kedvező hatással.

A tabletben az Amlogic AML8726-M jelzésű SoC dolgozik, mely név szerint talán nem ismert, de a képességek tekintetében abszolút előnyös termék. A központi processzor szerepét egy 1 GHz-es órajelen üzemelő ARM Cortex-A9-es mag látja el, mely NEON egységgel dolgozik, míg az IGP esetében az ARM Mali-400-as egysége lett kiválasztva. Utóbbi támogatja az OpenGL ES 2.0-s API-t, valamint a Full HD-s videók és a Flash 10.1 gyorsítása is megoldott, továbbá a teljesítménye is nagyon meggyőző, főleg a tablet által megcélzott árkategóriához mérten. A DDR2 szabványú rendszermemória kapacitása 512 MB, míg az adattárolást egy 4 GB-os flashmemória látja el, melyet ki lehet egészíteni egy 32 GB-os microSD szabványú memóriakártyával.

A WayteQ xTAB-100s esetében a szokásos funkciók sem hiányoznak, így van IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth adaptere, valamint hátul egy 2, míg elöl egy 0,3 megapixeles kamerája. Természetesen a HDMI és az USB port is a rendszer része, továbbá a termék rendelkezik irány- és gyorsulásérzékelővel, 3,5 mm-es jack aljzattal, valamint sztereó hangrendszerrel. A 3500 mAh-s akkumulátor videók lejátszása mellett négy óráig bírja, kikapcsolt kijelzővel pedig a zenehallgatás tíz óráig oldható meg.

A gyártó a terméket Android 2.3.4-es operációs rendszerrel szállítja. A bruttó 69 900 forintos ajánlott fogyasztói árú csomag tartalmaz még egy fülhallgatót is. A WayteQ márciusban piacra dob egy 8 GB-os flashmemóriával ellátott verziót, mely beépített 3G-s modemet is kap.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés