Rockchip RK3066 SoC komoly fejlesztésekkel, kifejezetten olcsó tabletekbe

Hirdetés

A Rockchip kevésbé ismert vállalat a chiptervezők között, de a 200 dolláros kínai tabletek többségébe az említett gyártó lapkái kerülnek, így nem mondhatók kezdőknek. A cég a tabletpiac előbb részletezett szegmensében meglehetősen nagy sikert aratott a RK2918-as lapkával, mely egy ARM Cortex-A8-as processzormagot társított egy Vivante GC800 IGP mellé. Elkészült azonban a RK3066-os fejlesztés, mely minden szempontból túlszárnyalja az elődöt, így a Rockchip további sikerekre számíthat.

A RK3066-os SoC két darab ARM Cortex-A9-es processzormagot kap, melyek maximum 1,4 GHz-en működhetnek. A Rockchip felhasználta az Artisan fizikai IP-t, mely a konkrét dizájn implementációját hivatott egyszerűbbé tenni, így gyorsabban és kisebb anyagi ráfordítással megoldható a lapkák fejlesztése. Az IGP-t leváltotta a vállalat egy ARM Mali-400-as rendszerre, mely a legerősebbnek számító MP4 konfigurációban került implementálásra. A vállalat mindig is híres volt a jó teljesítményű dekódoló motorról, így az RK3066 itt sem szégyenkezhet. A rendszer megbirkózik a Full HD-s felbontású H.264-es videókkal is, ráadásul támogatja az MVC-t, így a sztereó 3D-s filmek lejátszására is van lehetőség. A memóriavezérlőről csak annyit tudni, hogy támogatja a DDR2, az LPDDR2 és a DDR3 szabványú memóriákat, de a buszszélességről nincs adat. Komoly újítás még, hogy az RK3066-os SoC már két kamerát is támogat, emellett két kijelző egyidejű kezelése sem okoz majd gondot.

A Rockchip RK3066-os SoC szállítása még ebben a hónapban megkezdődik, így már a nyáron feltűnhetnek azok a tabletek, melyben az előbb részletezett fejlesztés található.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés