Hirdetés

Piacon a Pinnacle új multimédia-kliense

A Pinnacle Systems bejelentése szerint a napokban az üzletek polcaira kerülhetnek a márciusi CeBIT alkalmából bejelentett ShowCenter 200 multimédia-kliensek. Az eszköz Fast Ethernet vezetékes vagy IEEE 802.11g szabvány szerinti vezeték nélküli hálózaton csatlakoztatható médiaszerverként funkcionáló PC-kre, lehetővé téve a digitális tartalmak hallgatását, megtekintését akár a nappaliban is.

Hirdetés

Új szolgáltatásként a ShowCenter 200 nagy felbontású (HD) kijelzők, illetve mozgóképek megjelenítését is támogatja, és szélessávú internetkapcsolattal rendelkezők SHOUTcast rádióállomásokat is foghatnak segítségével. A kliensen egy USB port is helyet kapott, melynek révén digitális kamerákon vagy külső merevlemezeken tárolt anyagok lejátszására van mód.

A támogatott fájlformátumok között található az MP3, MPEG-1 layer 2 (MPA), WAV és WMA, más audiofájlokat (pl. WMA losless vagy WMA Pro) 192 kbps bitrátájú MP3-ba tömörít. Videók közül MPEG-1/2 (VOB), MPEG-4 (AVI) és WMV9 játszható le, utóbbi akár digitális másolásvédelemmel is. A legnagyobb felbontás WMV9 kódolású anyagoknál 1080i, míg MPEG-2/4 HD videókat 720p felbontásig támogat a készülék. A tévéképernyő felbontásához menet közben optimalizált állóképek JPEG, BMP, PNG vagy GIF formátumúak lehetnek.

A ShowCenter 200 a szórakoztatóelektronikai eszközöknél szokványos csatlakozókkal szolgál: található rajta Scart, komponens, kompozit és S-Video kimenet, két pár analóg sztereó audiokimenet, valamint optikai és koaxiális digitális (SPDIF) audiokimenet.

A médiaszerverként szolgáló számítógépre telepítendő szoftver a tárolt fájlok katalogizálására, keresésére és többféle szempont szerinti szűrésére is lehetőséget ad; a megosztott fájlok és lejátszási listák optikai lemezre is kiírathatók vele. Pinnacle PCTV tunerkártyával rendelkezők számára kellemes extra, hogy az eszköz segítségével távolról is vezérelhetik a PC-ben helyet foglaló tévévevőt, és rögzíthetnek adásokat a merevlemezre. A ShowCenter 200 ajánlott nettó ára 240 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés