Piacon a Foxconn videokártyái

Hirdetés

A belépőszinttől a csúcskategóriás modellekig kezdetben összesen tizenegy új videokártyával indul a tajvani Hon Hai Precision Industry óriásvállalat Foxconn márkanéven értékesített videokártya-portfóliója. A vállalat vezetése először a júniusi Computex alkalmával ismertette hivatalosan terveit, miszerint az eddig többnyire alaplapokat, PC-házakat és hűtőket gyártó, számtalan OEM-partnerrel rendelkező gyártó új piac felé néz. Mivel korábban kizárólagosan a Foxconn gyártotta a Leadtek videokártyáit, a saját márkanéven értékesített modellek piaci bevezetését megelőzően a vállalat bejelentette: a saját termékvonal beindítása után nem szállít több kártyát a Leadteknek.


A csúcsmodell: GeForce 7950 GX2

A Foxconn márkajelzésű videokártyákat már szállítja gyártójuk, így a belépőszintet képviselő NVIDIA GeForce 7100 GS modellektől a csúcskategóriás GeForce 7950 GX2 típusokig bezárólag heteken belül gyakorlatilag a teljes NVIDIA termékpaletta fellelhető lesz a boltok polcain. A kanadai ATI Technologies megoldásaira épülő Foxconn kártyákról egyelőre nem érkezett hír, tekintve azonban, hogy a gyártó az NVIDIA referenciakártyáinak egyik legfőbb előállítója, ha lesz is ATI termékvonal, az jó eséllyel alárendelt szerephez juthat csak. A Foxconn videokártyák árszintje egyelőre nem ismert, lapunknak az egyik hazai beszállítótól annyit sikerült megtudnia, hogy az MSI hasonló megoldásaival hozzávetőlegesen egy árkategóriában kerülhetnek piacra a Foxconn termékek.

A Foxconn nem az első olyan tajvani nagyvállalat, amely az alaplapok mellett a videokártyák egyre bővülő piaca felé nyit; tavaly év végén számoltunk be róla első alkalommal, hogy idén várhatóan visszatér a videokártyák piacára a világ legnagyobb alaplapgyártói közt jegyzett ECS Elitegroup is. Az ECS erre vonatkozó terveiről ugyanakkor azóta nem hallhatott részleteket a nagyközönség, a termékek pedig máig nem érkeztek meg az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés