Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Szponzorunk

Útvonal

Hírek » Monitor rovat

Szinte minden igényt lefed a Philips HDR-es kijelzője

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Momentum 43 ráadásul megfelel a VESA DisplayHDR-1000 követelményeinek is.

A Philips bejelentette a Momentum 43 jelzésű kijelzőjét, amely a HDR-t párosítja a vállalat védjegyének számító Ambiglow technológiával. Előbbi ismert lehet, hiszen a csapból is ez az újítás folyik, de utóbbiról talán nem mindenki hallott. A rendszer alapvetően a megjelenítő alsó élére és hátsó felére helyezett LED-ekből áll, amelyek kiterjesztik az adott kép megfelelő részére vonatkozó színét, így biztosítva egyfajta kiterjesztett környezeti hatást.

Maga a Momentum 43 a nevének megfelelően 43 hüvelykes kijelzőt kínál, amelynek 3840x2160 pixel natív felbontás, belül pedig MVA panel található W-LED-es háttérvilágítással megspékelve. A villodzásmentes, alacsony kékfény-kibocsátású móddal rendelkező rendszer statikus kontrasztaránya 4000:1, emellett 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szögeket kínál, míg a szürkéből-szürkébe történő váltás válaszideje 4 ezredmásodperc.

Hirdetés

Az újítás megfelel a VESA DisplayHDR-1000 követelményeinek, ugyanis a fenti kontrasztarány mellett a fénysűrűsége tipikusan 720, maximum pedig 1000 cd/m²-es. Mindezek mellett adott a DCI-P3 színtér 97,6%-os lefedése.

A -5 és 10 fokos szögben dönthető monitor 200x200-as VESA állványra vagy fali konzolra is felszerelhető, továbbá egy HDMI 2.0, valamint egy normál és egy mini DisplayPort 1.2 bemenettel rendelkezik, amit kiegészít egy DisplayPort Alt mode-ot támogató USB 3.1 Type-C aljzat is. További extra a két darab USB 3.0-s port, amelyek az egyes mobil eszközök gyorstöltését is támogatják.

A variálható frissítési frekvencia szempontjából a Philips a saját Adaptive Sync nevű rendszerét vetette be, amely egyébként megegyezik a VESA Adaptive-Sync technológiájával. A működési tartomány nincs megadva, de a vállalat annyit elárult, hogy a Momentum 43-as monitor 23 és 80 Hz között fogad jelet a DisplayPort interfészen keresztül. A rendszer egyébként bármilyen szabványos VESA Adaptive-Sync implementációval kompatibilis, így például az AMD FreeSync technológiával, de a specifikus hitelesítés hiánya miatt ezt nem lehet ráírni.

A Philips RC6-os távirányítóval, illetve 2x7 wattos DTS Sound sztereó hangrendszerrel rendelkező fejlesztés támogatja a MultiView technológiát is, vagyis maga a kijelző akár két csatlakoztatott számítógép képét is meg tudja jeleníteni PIP vagy PBP módban. Az egyetlen igazi negatívum a 162 wattos tipikus fogyasztása, de a megjelenítő mérete, illetve maga a háttérvilágítás megköveteli az energiát, így ebbe bele kell törődni.

A Philips Momentum 43 szállítása hamarosan megkezdődik az ajánlott fogyasztói ára azonban még nem ismert. A kifejezetten impozáns specifikációt látva talán jobb is így.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.