Hirdetés

Batár Philips monitor közeleg az új Xboxot nyúzók számára

A majdnem 140 cm átmérőjű, magas képfrissítési rátájú megoldásra végre nem csak díszként tették ki a VESA DisplayHDR minősítést.

A Philips legújabb kijelzőjének tervezésekor kifejezetten az Xbox tulajok érdekei lebegtek a mérnökök lelki szemei előtt. A friss, 55 hüvelykes modell a Momentum szériába érkezik és az 559M1RYV azonosítót kapta, s ahogy az várható a célközönség ismerete után, a 4K-s felbontáshoz 120 Hz-es képfrissítési rátát garantál. Persze nem ér véget ennyivel a történet, ugyanis számítógéphez csatlakoztatván a VA paneles monstrumot az Adaptive-Sync technológiával a 144 Hz is elérhetővé válik.


[+]

A fénysűrűség zenitje normál módban 750, HDR módban 1200 cd/m², amihez 4000:1 statikus kontrasztarány és 4 ezredmásodperces GtG válaszidő párosul. Az sRGB, NTSC és DCI-P3 színterek 125, 104, valamint 95 százalékban kerülnek lefedésre, miközben az 1,07 milliárd szín és a VESA DisplayHDR 1000-es plecsni a nagy dinamikatartományú anyagok korrekt megjelenítésével kecsegtet. A brosúra ezen a ponton megjegyzi, hogy a képet direkt a Microsoft konzoljához szabták, bármit is jelentsen ez. Életünket kéteszközös PbP és a mellékelt távirányító könnyíti, továbbá a gyártó Ambiglow hangulatvilágítása sem hiányzik a receptből, ráadásul az OSD menü nyelvei között szerepel a magyar is.

Az I/O szigeten három 2.1-es HDMI bemenet, egy 1.4-es DisplayPort, illetve egy DisplayPort alt üzemet és 65 wattos energiatovábbítást ígérő USB Type-C aljzat figyel az audio jack, továbbá a négy USB 3.2 Type-A konnektor társaságában – az utóbbiak közül kettő megfelel a BC 1.2-es szabványnak, így tölthetünk róluk akkumulátorokat. A 200 x 200 mm-es VESA furatokkal ellátott óriás talpa dönthető, és az ajánlatot a DTS-es, Bowers & Wilkins által fémjelzett hangrendszer igyekszik vonzóbbá tenni, ami két 10 wattos magassugárzóból és egy 20 wattos mélynyomóból áll.

A terebélyes készülék a nyár folyamán válik begyűjthetővé az Amazonon, amennyiben hajlandóak vagyunk 1500 dollárt a kasszánál hagyni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés