Új tesztekkel egészül ki a PCMark 10

Jön a régóta várt Battery Life Profile, ami végre egységes alapot kínál az üzemidő mérésére.

Még a 2017-es esztendő közepén írtunk a PCMark 10 megjelenéséről, amely természetesen azóta már meglátta a napvilágot, és javában lehet vele tesztelni. A Futuremarkként ismert, de ma már UL Benchmarks néven futó cég most bejelentette, hogy kiegészítik az alkalmazást, így további mérésekkel bombázható majd az adott PC.

A PCMark 10 frissítésének egyik fontos újítása az üzemidőt mérő teszt, amellyel az a céljuk, hogy egységes alapot teremtsenek a gyártók számára a mobil gépek összehasonlítására. Ez manapság eléggé nehézkes, hiszen gyakorlatilag minden vállalatnak más preferenciái vannak. Nyilván az egyes notebookok megadott értékeinél elárulják, hogy az hogyan jött ki, de túlzottan ebbe nem lehet kapaszkodni, nem beszélve arról, hogy az egyes mérések konkrétan úgy vannak felépítve, hogy az adott gép akkumulátora minél tovább húzza.

Az új, PCMark 10 Battery Life Profile a gyökerénél kezeli a problémát. Nemcsak egységes tesztkörnyezetet kínál, hanem az eredmény tekintetében biztosít egy viszonylag pontos iránymutatás az adott gép terheléstől mentes, multimédiás, játék futtatása melletti, illetve irodai felhasználással kapcsolatos várható üzemidejére. Ez a teszt március végén fog megérkezni.

Kiegészül még a PCMark 10 irodai tesztcsomagja. A vállalat beveszi a Microsoft Office applikációkat, ezen belül is a Word, az Excel, illetve a PowerPoint köszön majd vissza, melléjük pedig a Microsoft Edge böngészőre építve is lesznek mérések. Ezek igazából azt szorgalmazzák, hogy az eredmények közel legyenek a valós felhasználáshoz. További adalék még, hogy a PCMark 10 képes lesz tesztelni a Qualcomm Snapdragon rendszerchipekkel rendelkező, windowsos mobil gépeket is.

Az irodai tesztcsomag elérhetőségére nincs konkrét dátum, de még az év első felében megérkezik a frissítés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés