Hirdetés

Megérkezhetnek a passzívan hűsölő Radeon HD 5800-ak

A Thermalright bemutatta Spitfire névre keresztelt hűtőjét, melyet a vállalat kifejezetten az új generációs Radeon HD 5800 szériás grafikus kártyák Cypress kódnevű lapkájának lehűtésére tervezett. Az 550 grammos hűtő egy nikkelezett réz felületen keresztül érintkezik a grafikus processzorral, a méretes, meglehetősen sűrűn lamellázott alumínium bordába pedig hat darab hővezető cső szállítja a forróságot. Amennyiben a passzív hőelvezetés még sem válna be, lehetőség van egy 12 cm-es légkavarót szerelni a termékre, így növelve a rendszer hatékonyságát.


Thermalright Spitfire [+]

A Spitfire természetesen nemcsak a Radeon HD 5800-as versenyzőkre jó, ugyanis a gyártó állítása szerint a hűtő bátran alkalmazható az X800 és X1000, illetve a HD 3000 és 4000 szériás Radeonokon, valamint a GeForce 6, 7, 8, 9 és GTS 200 szériás kártyákon.


Thermalright Spitfire [+]

A Thermalright a Spitfire megjelenéséről még nem beszélt, de idén már biztos nem kerül forgalomba. A hűtőhöz még megjelenik egy kiegészítő is, VRM-R3 és VRM-R4 néven. Az előbbi a Radeon HD 5850, míg az utóbbi a HD 5870 tápáramkörét hivatott hűteni. Mindkét megoldás két darab 6 mm-es hővezető csövet alkalmaz, melyek egy nem túl nagy alumínium bordához kapcsolódnak. Aktív hűtés felszerelésére is lesz lehetőség egy 8 cm-es ventilátor személyében.

Thermalright VRM-R3 és VRM-R4
Thermalright VRM-R3 és VRM-R4

Sajnos a VRM hűtők megjelenéséről sincs konkrét információ, de várhatóan a Spitfire nevű termékkel együtt kerülnek a piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés