Hirdetés

Képek készültek a Scythe új VGA-hűtőjéről

A Scythe új fejlesztésű hűtőn dolgozik, mely a Setsugen nevet kapta. A tervezők egyértelmű célja a meglehetősen sokat fogyasztó GT200 kódnevű grafikus processzort alkalmazó GeForce GTX 260 kártya megfelelő lehűtése volt, a lehető legkisebb zajkibocsátás mellett. A képeken megcsodálható tesztmodellnek ez sikerül is, ám konkrét hőmérsékleti adatok nem szivárogtak ki.

A Setsugen – a 120 mm-es, vékony kivitelű ventilátor nélkül – 375 grammos tömeggel rendelkezik, mely a réztalpazatból, a négy darab 6 mm-es hővezető csőből és az alumíniumlamellákkal tarkított hűtőbordából adódik össze.

A halk légkavarót szokatlan módon helyezték el, ugyanis az eddig alkalmazott hűtők esetében a ventilátor a kártya felé terelte a forró bordától felmelegedett levegőt, ám a Setsugen esetében ez pont fordítva történik. Ez elméletben logikusan hangzik, ám a gyakorlat sokszor cáfolta már az elképzeléseket.

Az új Scythe hűtő mellé természetesen a memórialapkákra, a FET-ekre és az NVIO chipre is mellékelnek bordát, ami tökéletesen passzol a referencia kialakítású GeForce GTX 260 kártyákra. Ezzel mindössze annyi probléma van, hogy az NVIDIA referenciamodellek már nagyon ritkák a piacon. A hűtőborda természetesen más kártyákkal is kompatibilis, a teljes listát azonban még nem hozta nyilvánosságra a vállalat.

A Scythe Setsugen várhatóan a nyár végén debütál, az ajánlott fogyasztói áráról viszont még nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés