Ventilátor nélkül érkezik az új Intel NUC

Az Intel bejelentette ventilátor nélkül is üzemelő új NUC gépét, mely a DE3815TYKHE típusjelzést viseli, de DE3815TYBE jelzéssel csak maga az alaplap is elérhető a speciálisan hozzá tervezett ház nélkül.

Mindkét esetben a Bay Trail-I platform Atom E3815-ös verziója adja az alapot. Ebben a rendszerchipben egyetlen Silvermont processzormag dolgozik 1,46 GHz-en, míg a négy darab EU-val rendelkező HD Graphics IGP órajele 400 MHz. Egyik sem árulkodik túl durva teljesítményről, de a limitációkkal a lapka befért az 5 wattos TDP osztályba, így a 19,05 x 11,68 x 4,06 mm-es házban is lehűthető egyetlen alumíniumborda segítségével.

Az új NUC gépen természetesen lesz USB 3.0-s interfész, Gigabit Ethernet aljzat és HDMI kimenet, de természetesen az USB 2.0 és a D-Sub konnektor sem marad le. A gépet felnyitva a felhasználó mini PCI Express csatlakozóval gazdálkodhat, illetve egy 2,5 colos SSD vagy HDD számára még van hely. Utóbbi azonban opcionális, mivel az alaplapon már található egy 4 GB-os eMMC tároló.

Az Intel DE3815TYKHE jelzésű NUC elsősorban a 129 dolláros árával szeretne hódítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés