A Panasonic bemutatta a világ legkönyebb aktív 3D-s szemüvegét

Hirdetés

Az aktív shutteres 3D-s képmegjelenítési megoldások egyik legnagyobb rákfenéjének a villódzás mellett a nehéz, kényelmetlen szemüvegeket tartják. Ez utóbbi ok viszont már a múlté, hiszen a Panasonic bejelentette, hogy az TY-EW3D3 sorozat új tagjainak súlyát sikerült jelentősen lecsökkenteni. Ennek megfelelően azok már csak 26 grammot nyomnak, ami harminc százalékkal kevesebb, mint az eddigi legkönnyebb darabok. Ezt egy eddig nem használt üveg alkalmazásával érték el, amely a gyógyászati segédeszközök világából vándorolt át a szórakoztatóelektronika univerzumába.

Panasonic TY-EW3D3
Panasonic TY-EW3D3

Némi adalék, hogy egy átlagos passzív szemüveg tömege 15-16 gramm, igaz már elérhetőek fele ilyen nehéz eszközök is. Az aktív megoldások természetesen sosem lesznek ilyen könnyűek, mivel elektronikát is tartalmaznak, ami irányítja a szemüveglencsék elsötétülését.

Az új termékek három méretben, és színben kerülnek a boltok polcaira szeptember 9-én. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe kerülnek majd, de annyi már kiderült, hogy harminc perces töltéssel 25 órára elegendő energiát szívnak magukba, sőt a speciális két perces gyorstöltéssel 3 órás működés is biztosítható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés