IFA 2013 blog: a felhőkből közelíti meg a Panasonic a digitális otthont

A VT60 tesztelésénél is kiderült, hogy a vállalat számít a különféle felhős megoldásokra, és a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek erre. Ichiro Kikuchi, a Panasonic elnöke elárulta, hogy e folyamat részeként a konszern aktivizálta magát a felvásárlások terén is, megszerezte például a Camera Manager névre hallgató szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy jó minőségben kövesse figyelemmel a felhasználó a világ bármely pontján elhelyezett kamerák képét, legyenek azok akár egy nappaliban, egy gyár szerelőcsarnokában vagy egy irodában. A rendszer egyszerre 40 000 kamerát képes kezelni, a hozzá járó szoftver pedig képes az objektumok elkülönítésére, tehát például arra, hogy kis keretet rajzoljon a mozgó emberek köré. Ezenkívül a cég megszerezte az órási zenei adatbázissal rendelkező Aupeo! névre hallgató alkalmazást is, amely lehetővé teszi egy saját személyre szabott "rádióállomás" létrehozását, és az abban szereplő lejátszási listák megosztását másokkal is.


[+]

A különféle felhős megoldások azonban nem csak az üzleti szektorban, vagy a szórakoztatóelektronikai eszközöknél tűnnek fel, hiszen az otthoni háztartási gépek közül is képes már néhány arra, hogy kapcsolatot teremtsen a távoli szerverekkel. Ennek köszönhetően mód nyílik például arra, hogy a távolból, akár az autóból, vagy a tévé elől adjon parancsot az ember a sütőnek, hogy az megkezdje az étel felmelegítését. Tehát egyre közelebb kerülünk a mindennapokban is használható, átlagemberek számára is elérhető digitális otthon megteremtéséhez.

Viera TX-L65WT600
Viera TX-L65WT600 [+]

Az ilyen jellegű termékek és szolgáltatások nyilván nem születnek meg csak úgy a semmiből, az innovációnak komoly ára van. A Panasonic az elmúlt évben a bevételei 6,9 százalékát, közel ötmilliárd eurót szánt kutatásra és fejlesztésre, többek között felépített két európai kutatóintézetet és egy dizájnközpontot is. A vállalat emellett bemutatta a Viera TX-L65WT600 típusjelzésű televíziókészülékét is. Ezzel kapcsolatban azt emelték ki, hogy az 1.2a-s DisplayPortnak köszönhetően csatlakoztatható a kompatibilis médialejátszókhoz, illetve IT eszközökhöz, és képes az onnan érkező UHD felbontású audiovizuális tartalmat 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett megjeleníteni.

Előzmények

Hirdetés