Panasonic 3E: nyúzható tablet-notebook hibrid az osztálytermekbe

Az Intel még az év elején jelentette be, hogy frissíti a taneszközöknek szánt termékek körét és a Classmate PC-k kiegészülnek az Education Tablettel. Azaz egy olyan 10"-es, dokkolós hibrid táblagéppel, ami megfelel az oktatásban felmerülő követelményeknek. Az új termékre vonatkozó paramétereket és a referenciadizájnt is közzétette a gyártó, de a partnerek termékei nem érkeztek. Ez részben abból is fakadhatott, hogy a tervezett Android operációs rendszerrel párosítva nem láttak a koncepcióban fantáziát a cégek és megvárták az új SoC érkezését. Az edukációs tabletplatform lelke ugyanis az Intel Atom, de az év elején tervezett Z2520 SoC helyett most már lehet a négymagos Z3740D-re építeni, ami egy sokkal izmosabb, modernebb választást képvisel.


[+]

A Panasonic is az imént említett központi egységet használja, és más paraméterek tekintetében is követi az ajánlást. Összességében véve 2 GB RAM-ot, 32 vagy 64 GB-os tárolót és kétsávos IEEE 802.11n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s kombó vezérlőt pakolnak mellé, valamint a 10"-es IPS érintőkijelző felbontása 1366x768 képpont és jár hozzá a tollas beviteli eszköz is. A legfontosabb változás viszont, hogy a masina nem Androidot futtat, hanem 32 bites Windows 8.1 Pro for Education operációs rendszerrel érkezik.


[+]

Az IP51-es védettséget élvező házban egyébiránt került egy 1,2 és egy 5 megapixeles kamera (opcionális 30x nagyítóval), hőmérőszenzor és egy 8 órás üzemidőre képes akkumulátor, ami ha nem lenne elég, akkor megtoldható a dokkolóban lévő akku erejével, mely egyébként opcionális kiegészítő, akárcsak az NFC és LTE modem is. Természetesen nem hiányozik az összeállításból az USB 3.0-s port, a microSD foglalat, a micro HDMI kimenet, valamint a sztereó hangrendszer és az integrált mikrofon sem.


[+]

Számos szoftver is jár majd a készülék mellé, aminek áráról nincsen információ, ugyanis minden bizonnyal az intézmények egyedi árképzésben részesülnek attól függően, hogy rendelnek-e még mást a "Panasonic connected classroom" felhozatalából, ahová ez a készülék is tartozik számos projektor és interaktív tábla és professzionális kijelző mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés