Hirdetés

Intel tablet és PC edukációs célokra

A Santa Clara-i gyártó 2014-ben sem hanyagolja el az oktatási célokra készült termékvonalát. Az ide szánt eszközök kifejezetten oktatási intézmények tanulói számára készülnek, és mind szoftveresen, mind hardveresen fel vannak készítve az ennek megfelelő környezeti kihívásokra is. Többek között egyiknek sem okoz problémát, ha 70 centiméterről a padlóra ejtik, emellett az IP52 szabványnak megfelelő por és vízállóságot is biztosítanak.

A friss termékek között megtalálható a 10 colos, öt ujjat támogató, IPS kijelzővel szerelt Education Tablet, melyet a fentieken felül kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy a kisebb tenyérmérettel rendelkező egészen fiatal korosztály számára is kényelmes fogása legyen, illetve a kikapcsológomb is védettebb a véletlen megnyomással szemben. Belsejében az Intel Atom Z2520 SoC dolgozik 1 vagy 2 GB LPDDR2 memória és 8, 16 vagy 32 GB-os tárhely mellett, ám az x86-os platform nem Windowst, hanem Android 4.2 operációs rendszert futtat. A két kamerával szerelt készülék legfeljebb 12 órás üzemidőre képes, és opcionálisan 3G-s kiszerelés is létezik belőle.

Mindemellett számos valódi extrát is mellékelnek a dobozban. Ezek között megtalálható egy stlylus, mely fogásában és kialakításában egy valódi tollhoz hasonlít, egy tablethez csatlakoztatható vezetékes hőmérő, valamint a hátsó (5 megapixeles) fényképezőre helyezhető, mintegy harmincszoros nagyítást kínáló kiegészítő lencse.

Intel Education Tablet
Intel Education Tablet [+]

Az előző bekezdésben említett két kiegészítő nem csak az Educational Tablet alapfelszereltségei, hanem a friss Classmate PC-k (notebookok) is megkapják. A szintén tízcolos eszközök Intel Celeron processzort használnak, melynek típusa meghatározza az operációs rendszer típusát is. Az N2806-os központi egységgel szerelt darabokon Windows 8.1-et használnak, míg az N2805-ös modellekből Windows 7-et és Linuxot futtató példányok kerülnek legyártásra – ez utóbbiak az év későbbi részében érkeznek majd. Opcionális kiegészítőként itt nem 3G, hanem érintőképernyő (szintén HD felbontású) és 180 fokban forgatható kamera lesz elérhető. A Classmate PC-k változó hardverelemekkel érhetőek el, a pontos technikai paraméterek az Intel weboldaláról érhető el PDF formátumban.

Intel Classmate PC
Intel Classmate PC [+]

Az árakról persze nem esett szó, hiszen a fenti termékek nem a szokásos csatornákon keresztül kerülnek értékesítésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés